Facebook Marketplace, ikinci el araç ve ev satışı özelliğini desteklemeyecek

Meta, 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren Facebook işletme Sayfası kullanılarak satılık araç veya satılık/kiralık emlak ilanlarının oluşturulması özelliğini desteklemeyecek.
Facebook Marketplace, ikinci el araç ve ev satışı özelliğini desteklemeyecek

Facebook Marketplace yayınladığı bir gönderiyle ikinci el araç satışı ve ev kiralama özelliğini kaldırdığını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre, Meta, 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren Facebook işletme Sayfası kullanılarak satılık araç veya satılık/kiralık emlak ilanlarının oluşturulması özelliğini desteklemeyecek.

Bu desteğin kaldırılması, tüm satıcılar için geçerli olacak. Aynı şekilde özelliğin şu anda kullanıma açık olduğu pazarlarda araçlar ve envanter yönetimi sekmeleri için de destek sonlandırılacak.

Buna ek olarak Marketplace'te ücretsiz olan kişiler arası araç ve satılık/kiralık emlak ilanları kullanılabilmeye devam edecek. Ayrıca hedef kitlelere reklam yoluyla ulaşma imkanında da herhangi bir değişiklik olmayacak. Kısacası Facebook Marketplace, bu yeni hamlesiyle envanterin dağıtımı ile ilgili yöntemi değiştiriyor. 

İkinci el araç satışı kapsamında desteğin kaldırılmasından etkilenen ülkeler arasında ABD, Kanada, Fransa, Birleşik Krallık, Meksika, Brezilya, Endonezya, Almanya ve Avustralya yer alıyor. Satılık veya Kiralık Emlak desteği ise yalnızca ABD pazarında sonlandırılıyor. 

Paylaşılan gönderide "Facebook'ta alıcılara ve kiracılara erişmenin diğer yolları" da ele alınıyor. Şirket, araç ve satılık/kiralık emlak için Marketplace ilanlarını kişisel profilinizden oluşturabileceğinizi belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.