Tim Cook'a göre Apple'ın metaverse terimini kullanmamasının nedeni terimin birçok kişi tarafından bilinmemesi

Tim Cook, her zaman insanların bir şeyin ne olduğunu anlamasının önemli olduğunu düşündüğünü; ortalama bir insanın metaverse'ün ne olduğunu söyleyebileceğinden gerçekten emin olmadığını belirtti.
Tim Cook'a göre Apple'ın metaverse terimini kullanmamasının nedeni terimin birçok kişi tarafından bilinmemesi

Apple CEO'su Tim Cook, Hollandalı medya kuruluşu Bright ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bilhassa artırılmış gerçekliğin odak noktası olduğu röportajda Cook, ortalama bir insanın metaverse'ün ne olduğunu bilmediği için Apple'ın bu terimi kullanmaktan kaçındığını söyledi. 

Söz konusu röportajda Tim Cook, her zaman insanların bir şeyin ne olduğunu anlamasının önemli olduğunu düşündüğünü; ortalama bir insanın metaverse'ün ne olduğunu söyleyebileceğinden gerçekten emin olmadığını belirtti.

Apple, bu alanda Meta'nın tam tersi bir politika izliyor demek mümkün. Business Insider'a göre Apple, metaverse terimini kazançlarını açıklarken sadece bir kere, Meta ise 36 kere kullandı. Hatta geçtiğimiz aylarda Mark Zuckerberg, Meta ve Apple'ın metaverse inşası konusunda ciddi bir rekabet içinde olduğunu söylemişti. Ancak Tim Cook'un bu açıklamaları kafalarda soru işaretleri yarattı. 

Tim Cook, Bright ile gerçekleştirdiği röportajda artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklikten de bahsetti. Apple CEO'su, artırılmış gerçeklik uygulamalarının halihazırda App Store'da bulunduğunu; ancak imkanların fazla olması nedeniyle bu alanda çok daha ileri gideceklerini söyledi. Cook, artırılmış gerçekliğin her şeyi etkileyecek derin bir teknoloji olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi. 

Cook, sanal gerçeklik için, insanların gerçekten kendilerini kaptırabilecekleri bir şey olduğunu ve bunun iyi bir şekilde kullanılabileceğini söyledi. Ancak Cook, tüm hayatını bu şekilde yaşamak istediğini düşünmediğini; sanal gerçekliğin belirli periyotlar için uygun olduğunu, iyi iletişim kurmanın bir yolu olmadığını belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.