Elektrikli araç şarj istasyon ağı ve istasyon çözümleri sunan Loop, 60 milyon dolar yatırım aldı

Frank Nau ve Dustin Cavanaugh tarafından kurulan Loop, elektrikli araç kullanıcılarının tüm şarj istasyonu ağına tek bir platform üzerinden ulaşmasını sağlıyor. Şirket, elektrikli araçlar için şarj üniteleri tasarlayıp üretiyor.
Elektrikli araç şarj istasyon ağı ve istasyon çözümleri sunan Loop, 60 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araç şarj istasyon ağı ve istasyon çözümleri sunan Loop, 60 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turu, Fifth Wall tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, şirketin operasyonel ağını genişletmek için kullanılacak. 

Frank Nau ve Dustin Cavanaugh tarafından kurulan Loop, elektrikli araçlar için şarj üniteleri tasarlayıp üretiyor. Elektrikli araç kullanıcılarının tüm şarj istasyonu ağına tek bir platform üzerinden ulaşmasını sağlıyor. 2018 yılında faaliyete geçen şirket, şimdiye kadar 7 binden fazla şarj istasyonu kurdu. Şirketin hedefi dünyanın en büyük elektrikli araç şarj ağı olmak. 

Dünya genelinde 2030 yılına kadar yollarda olması beklenen 230 milyon elektrikli aracın yollarda olacağı konuşuluyor. Bu noktada elektrikli araç şarj istasyon ağları büyük önem taşıyor. Bu alana yapılan yatırımlar da dikkat çekiyor.

2021'in Ocak ayında reklam kullanarak para kazanan elektrikli araç şarj istasyonları ağı geliştiricisi Volta, Goldman Sachs tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Volta, marketler, eczane zincirleri, bankalar ve hastanelerin etrafındaki park alanlarına yerleştirilmiş elektrikli araç şarj istasyonları ağı kuruyor ve onları çalıştırıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 55 inçlik dijital ekranlı şarj istasyonları 23 eyaletteki 200 şehirdeki konumlara yerleştirildi. San Francisco merkezli Volta, araç sahipleri için ücretsiz olup elektrikli araç kitlesine ulaşmak isteyen perakendeciler ve FMCG şirketleri tarafından destekleniyor. Volta, aldığı yeni yatırımı uluslararası büyümeye başlamak için kullanmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.