Elon Musk, Tesla'nın insansı robotu Optimus'u tanıttı

Tesla'nın 10 yıldır insansı robotlar üzerine çalıştığını hatırlatan Musk sözlerine şöyle devam etti: "Amacımız en kısa sürede, kullanışlı bir humanoid yapmak. Optimus'u geliştirip, kullanışlılığını ispatlamak için hâlâ çok fazla çalışmamız gerek."
Elon Musk, Tesla'nın insansı robotu Optimus'u tanıttı

Elon Musk, Tesla'nın her yıl düzenlediği Yapay Zeka (AI) Günü'nde humanoid yani insansı robotu Optimus'u tanıttı. Tanıtım esnasında robot sahneye dans ederek çıktı. Seyircilere el salladı. Etkinlik esnasında robotun bitkileri suladığı ve Tesla fabrikasındaki metal çubukları taşıdığı görüntüler seyircilere izletildi.

Konuşmasında Tesla'nın 10 yıldır insansı robotlar üzerine çalıştığını hatırlatan Musk sözlerine şöyle devam etti: "Amacımız en kısa sürede, kullanışlı bir humanoid yapmak. Optimus'u geliştirip, kullanışlılığını ispatlamak için hâlâ çok fazla çalışmamız gerek." Gelecek yıl robotun üretimine başlayacaklarını söyleyen Elon Musk, 3 ila 5 yıl içinde Optimus için sipariş almaya başlayabileceklerini kaydetti.

 

Amacının bu robottan milyonlarca üretmek olduğunu sözlerini ekledi. Robotun satış fiyatı ise 20 bin doların altında olacak. Endüstri sektörü için geliştirilen Optimus'un Tesla fabrikalarındaki otomatik makinelerin yanı sıra autopilot sürücü yardım yazılımına güç sağlayan bazı donanım ve yazılımları işlemek için kullanılacağı açıklandı. Robotun 8 saatlik iş yapma potansiyeline sahip ve 73 kilogram ağırlığında olduğu öğrenildi. 

Elon Musk, geçen Nisan ayında şirketin Optimus adlı robotunun Tesla'nın hem otomobil işinden hem Full-Self Driving'ten (tam otonom sürüş) değerli olacağını düşündüğü açıklamasıyla gündeme geldi. Tesla'nın 2022 ilk çeyrek kazançları sırasında Musk, Tesla'nın kendi robotu üzerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi. Elon Musk, ayrıca insanların Optimus robot programının büyüklüğünü anlamadığını da sözlerine ekledi. Musk ayrıca, çoğu evin yaklaşık 2050 yılına kadar bir ev robotu alacağını da tahmin ettiğini söyledi.

2021'in Ağustos ayında yapılan aynı etkinlikte insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri yerine getirmek amacıyla tasarlanan insansı robotu 'Tesla Bot'u tanıtıldı. Musk, insansı robotu “dostça olması ve insanlar için inşa edilmiş bir dünyada gezinmesi amaçlanıyor” diye tanımladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.