Elon Musk, Tesla'nın robotu Optimus'un, şirketin otomobil işinden daha değerli olacağını söyledi

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin Optimus adlı robotunun Tesla'nın hem otomobil işinden hem Full-Self Driving'ten (tam otonom sürüş) değerli olacağını düşündüğünü söyledi.
Elon Musk, Tesla'nın robotu Optimus'un, şirketin otomobil işinden daha değerli olacağını söyledi

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin Optimus adlı robotunun Tesla'nın hem otomobil işinden hem Full-Self Driving'ten (tam otonom sürüş) değerli olacağını düşündüğünü söyledi. Full-Self Driving yani FSD, Tesla'nın bazı otonom sürüş görevlerini yerine getirmek için kameralara ve bilgisayarlı görüş teknolojisine dayanan gelişmiş sürücü yardım sistemi olarak tanımlanıyor. FSD, aboneliğinin Tesla sahiplerine aylık bedeli ise 199 dolar. 

Tesla'nın 2022 ilk çeyrek kazançları sırasında Musk, Tesla'nın kendi robotu üzerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi. Elon Musk, ayrıca insanların Optimus robot programının büyüklüğünü anlamadığını da söyledi. Musk, Optimus'un önemi önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağını belirtti. Anlayışlı olanların veya dikkatle dinleyenlerin, Optimus'un önünde sonunda otomobil işinden ve FSD'den daha değerli olacağını anlayacaklarını dile getirdi. Musk ayrıca, çoğu evin yaklaşık 2050 yılına kadar bir ev robotu olacağını da açıkladı.

Optimus'un üretimine 2023'te başlanması bekleniyor. Tesla'nın robotu Optimus, 125 pound (yaklaşık 57 kilogram) ağırlığında ve saatte 5 mil (8 kilometre) yürüme yeteneğine sahip. Optimus, Tesla fabrikalarındaki otomatik makinelerin yanı sıra autopilot sürücü yardım yazılımına güç sağlayan bazı donanım ve yazılımları işlemek için kullanılacak. Robotun yüzü, önemli bilgileri görüntülemek için bir ekrana sahip olacak.

Musk, ayrıca şirketin özel bir robotaksi üzerinde çalıştığını da söyledi. CEO, bu araçlarda direksiyon simidi veya pedalların olmayacağını; robotaksilerin 2024'te hacimli üretime ulaşabileceğini söyledi. Musk, bazı tahminlere bakıldığında, bir robotaksi yolculuğunun bir otobüs biletinden veya metro biletinden daha ucuza mal olacağının görüldüğünü dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.