Amazon'un donanım etkinliğinde tanıtılan 10 yenilik

Amazon tarafından tanıtılan donanım ürünleri arasında E-Ink destekli bir tablet, yeni Echo Dot, uyku takibine odaklanan yeni bir çözüm ve yeni Fire TV gibi seçenekler yer alıyor.
Amazon'un donanım etkinliğinde tanıtılan 10 yenilik

E-ticaret dünyasının en büyük markası konumunda bulunan Amazon'un donanım ürünleri ürettiğini geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Amazon, dün gerçekleştirdiği bir etkinlikle birlikte yeni donanım ürünlerini tanıttı.

Amazon tarafından tanıtılan donanım ürünleri arasında E-Ink destekli bir tablet, yeni Echo Dot, uyku takibine odaklanan yeni bir çözüm ve yeni Fire TV gibi seçenekler yer alıyor. Bu haberimizde ise dün Amazon'un tanıttığı ürünlere yakından bakıyoruz.

Kindle Scribe

Etkinliğin yıldızı konumunda bulunan Kindle Scribe, temelinde E-Ink teknolojisine sahip bir tablet modeli olarak karşımıza çıkıyor. Kindle ailesinin yeni ürünü konumunda bulunan Kindle Scribe ile sadece kitap okumaktan çok daha fazlası yapılabiliyor.

10,2 inç büyüklüğünde bir ekran ile gelen Kindle Scribe, Stylus yani kalem desteğine de sahip. Basic Pen ve Premium Pen olmak üzere iki farklı Stylus seçeneğine sahip olan Kindle Scribe modelinin fiyatı ise 339 dolar. Stylusların ayrı olarak satıldığını da ekleyelim.

Halo Rise

Etkinlikte karşımıza çıkan en ilginç ürünler arasında yer alan Halo Rise, uykunuzu takip edebilen bir lamba olarak görev yapıyor. Üzerinden bulunan sensörler ile birlikte uyurken yaptığınız hareketleri ve uyku kalitenizi ölçebilen Halo Rise, alarm olarak da kullanılabiliyor. Halo Rise'ın fiyatı ise 139 dolar.

Yeni Fire TV Cube

Amazon'un sevilen ürünleri arasında yer alan Fire TV Cube, yeni modeli ile birlikte etkinlikte karşımıza çıktı. Yeni Fire TV Cube modelinin özellikleri arasında ise yüksek çözünürlük için upscaling, Wi-Fi 6E desteği ve 8 çekirdekli yeni işlemci bulunuyor. Bir önceki modele oranla yüzde 20 oranında daha hızlı olan yeni Fire TV Cube'ün fiyatı ise 139 dolar. 

5. nesil Echo Dot

Amazon'un en çok satan modelleri arasında yer alan Echo Dot'un 5. nesil modeli etkinlikle birlikte tanıtıldı. Üzerinde saat bulunan ve saat bulunmayan olmak üzere iki farklı seçenek sunan Echo Dot, gelişmiş ses performansı, yeni sıcaklık sensörü ve hareketle kontrol gibi yeni özelliklere sahip. Amazon tarafından aktarılan bilgilere göre Echo modellerinin artık Wi-Fi Extender olarak kullanılabileceğini de ekleyelim.

Yeni Echo Auto 

2018 yılından bu yana güncellenmeyen Echo Auto'nun yenilenmiş versiyonu etkinlikle birlikte tanıtıldı. Alexa'yı araçlarında kullanmak isteyenler için geliştirilen Echo Auto, aracınızın ses sistemini Alexa üzerinden kontrol etmenizi sağlıyor. 55 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan yeni Echo Auto, 5 mikrofona sahip. 

4K Fire TV modelleri

Televizyon konusunda da iddialı olan Amazon, düzenlediği etkinlikte iki yeni 4K Fire TV modeli tanıttı. Fire TV Omni QLED TV isimli yeni TV modeli 65 ve 75 inç olmak üzere iki ekran boyutu sunuyor. 65 inçlik modelin fiyatı 799, 75 inçlik modelin fiyatı ise 1099 dolar.

Blink Mini için yeni aparat

Blink Mini modelini daha kullanışlı bir hale getirmek adına yeni bir aparat tasarlayan Amazon, bu aparat ile birlikte Blink Mini'yi uygulama üzerinden kontrol edebileceğiniz sabit bir kameraya dönüştürebiliyor. Yeni aparat kamera ile birlikte satın alındığında 60, tek başında satın alındığında ise 30 dolar.

Yenilenen Ring Spotlight Cam Pro

3D hareket algılama ve kuş bakışı görünüm gibi yeni özelliklerle birlikte daha yetenekli bir hale gelen Spotlight Cam Pro, kablosuz versiyona da sahip durumda. Kablo ve kablosuz modelin fiyatı 230, güneş enerjisi paneli ile gelen modelin fiyatı ise 250 dolar.

Astro robot için iki yeni özellik

Geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan Amazon'un robotu olan Astro, iki yeni özellik ile birlikte güncellenecek. Amazon tarafından aktarılan bilgilere göre Astro, evcil hayvanlarınızı algılayabilecek ve hareket algıladığında kullanıcısına bir video gönderebilecek.

BMW için Alexa desteği

Etkinlikte karşımıza çıkan bir diğer yenilik ise BMW ve Amazon arasında gerçekleşen iş birliği oldu. Bazı BMW modellerinin Amazon Alexa'yı desteklediği geçtiğimiz dönemlerde paylaşılmıştı. Etkinlikte paylaşılan bilgilere göre BMW, Amazon’'un Alexa Custom Assistant programı ile Alexa'yı kendi sistemi içine entegre edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.