Garaj Sepeti'nin sahibi Kavak, 810 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı

Kavak tarafında aktarılan bilgilere göre şirket, toplamda 810 milyon dolarlık bir finansman anlaşması imzaladı. Söz konusu anlaşmanın HSBC, Goldman Sachs ve Santander gibi 3 önemli firma ile birlikte gerçekleştirildiğini de ekleyelim.
Garaj Sepeti'nin sahibi Kavak, 810 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı

Meksika merkezli Kavak tarafından satın alınan Garaj Sepeti'nin satış sürecini ve Carvak markasını Carvak CEO'su Mehmet Çelikol ile konuştuğumuzu geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Carvak markası ile ülkemizde hizmet vermeye başlayan Meksika merkezli Kavak, önemli bir finansman anlaşması imzaladı.

Kavak tarafında aktarılan bilgilere göre şirket, toplamda 810 milyon dolarlık bir finansman anlaşması imzaladı. Söz konusu anlaşmanın HSBC, Goldman Sachs ve Santander gibi 3 önemli firma ile birlikte gerçekleştirildiğini de ekleyelim. Kavak tarafından aktarılan bilgilere göre 810 milyon dolarlık finansmanın 675 milyon dolarlık kısmı HSBC tarafından sağlandı.

Kalan 135 milyon dolarlık finansman ise Goldman Sachs ve Santander'den geldi. Latin Amerika'nın en büyük girişimleri arasında yer alan Kavak, 2016 yılında Carlos Julio Garcia, Loreanne Garcia ve Roger Laughlin tarafından Meksika'da kuruldu.

İkinci el otomobil satın alma süreçlerini dijitalleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Karvak, bugüne kadar 1,6 milyar dolar yatırım da aldı. En son 2021 yılının Eylül ayında 700 milyon dolarlık bir yatırım alan Karvak'ın değerlemesi ise 8,7 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Geçtiğimiz Haziran ayında ise ülkemizin önemli girişimleri arasında bulunan Garaj Sepeti'ni satın alan Kavak, Carvak markası ile birlikte ülkemizde resmen hizmet vermeye başladı. Kavak'ın hizmet verdiği ülkeler arasında ise Türkiye'nin haricinde Meksika, Kolombiya, Şili, Peru, Brezilya ve Arjantin de bulunuyor. Karvak'ın 810 milyon dolarlık finansman anlaşmasının ülkemizdeki hizmetlerine nasıl yansıyacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.