Garaj Sepeti, Meksika merkezli Kavak tarafından satın alınıyor (Güncellendi)

Uzun zamandır ise Garaj Sepeti'nin yurt dışı merkezli bir şirkete satılacağı kulağımıza geliyordu. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Garaj Sepeti'nin Meksika merkezli bir şirkete satışı için resmi süreç başladı.
Garaj Sepeti, Meksika merkezli Kavak tarafından satın alınıyor (Güncellendi)

Otomotiv sektörüne odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Garaj Sepeti'nin 1,5 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Uzun zamandır ise Garaj Sepeti'nin yurt dışı merkezli bir şirkete satılacağı kulağımıza geliyordu.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Garaj Sepeti'nin Meksika merkezli bir şirkete satışı için resmi süreç başladı. Söz konusu satış sürecinin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Edindiğimiz bilgilere göre Garaj Sepeti, Meksika merkezli Kavak Intermediate Holdings tarafından satın alınacak. 

Garaj Sepeti'ni satın almaya hazırlanan Kavak'ın tıpkı Garaj Sepeti gibi otomotiv sektöründe hizmet verdiğini de belirtelim. 2016 yılında Carlos Julio Garcia ve Roger Laughlin tarafından Mexico City'de kurulan Kavak, ikinci el arabaların alınıp satılabildiği bir online platform olarak hizmet sunuyor.

Garaj Sepeti ve Kavak arasındaki satın alma anlaşmasının finansal detayları henüz açıklanmadı. Anlaşmanın tüm detaylarını önümüzdeki günlerde sizlere aktaracağız.

Güncelleme: Rekabet Kurumu, tarafların anlaşmasına onay verdi ve şu açıklamada bulundu: "Araba Sepeti Otomotiv Danışmanlık Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.’nin tek kontrolünün Kavak Intermediate Holdings LLC aracılığıyla Kavak Holdings Limited tarafından devralınması işlemine izin verildi."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.