Ethereum Merge'ü tamamlandı

Ethereum Merge'ü dakikalar önce tamamlandı. Vitalik Buterin paylaştığı bir tweet ile bu anın Ethereum ekosistemi için büyük bir an olduğunu vurguladı.
Ethereum Merge'ü tamamlandı

Başlangıçta zorluk seviyesi hesaplamalarına (hashrate) göre bu sabah saat 08:00 civarında gerçekleşmesi beklenen Ethereum Merge'ü dakikalar önce tamamlandı. Merge (birleşme) ile Ethereum Mainnet'i, Beacon Chain Proof of Stake sistemiyle birleşti. Bu noktada İşaret Zinciri adıyla da bilinen Beacon Chain'in mutabakat katmanı görevi görerek ağı koordine ettiğini belirtelim. 

Böylece Ethereum çalışma prensibi olarak Proof of Work'ten (iş kanıtı) Proof of Stake'e (hisse kanıtı) geçiş yapmış oldu. Proof of Work'den Proof of Stake'e geçilmesi sonucunda Ethereum enerji kullanımı açısından daha sürüdürülebilir ve çevreci bir yapıya geçiş yapmış oldu. 

Ethereum birleşmesinden kısa bir süre önce Vitalik Buterin paylaştığı bir tweet ile birleşmenin dünya çapında elektrik tüketimini yüzde 0.2 düşüreceğini dile getirdi. 

Ayrıca Buterin bir tweet daha paylaşarak, Ethereum birleşmesinin tamamlandığını duyurdu. Kendisine yardım edenlere teşekkür ederken, bu anın Ethereum ekosistemi için büyük bir an olduğunu vurguladı. 

Vitalik Buterin buna ek olarak ağın stabilliğini gösteren bir tweeti alınladı ve EIP 1559 performansına dikkat çekti. 

Ethereum birleşmesi kripto ekosisteminde heyecanla karşılandı. 

Birleşme ile üretilenden daha fazla ETH yakılması da dikkat çekti. 

Birleşme süresince pek çok kanaat önderi güvenlik uyarılarında bulundu. Herhangi bir Airdrop'a girilmemesi, kendini Ethereum çatallanması gibi gösteren projelere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Buna ek olarak fiyat tahminleri de paylaşıldı.

Merge sonrası zincirde ilk NFT mint edildi

Bileşmenin tamamlanmasının ardından ilk NFT mint edildi. NFT basımı (mint) için 36 ETH gaz ücreti ödendi. 

Ethereum ve kripto piyasası için yeni bir döneme girdiğimiz aşikar. Konu hakkında gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.