Sağlık alanında çalışan profilleme şirketi PurpleLab 40 milyon dolar yatırım aldı

Purple Lab, veri analizi üzerine çalışıyor. Veri analizini daha ucuz ve daha hızlı hale getiren Health Nexus diye tanımlanan bir uygulama geliştirdiler. Şirket, 35 milyon kişinin sağlık verisine sahip.
Sağlık alanında çalışan profilleme şirketi PurpleLab 40 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık alanında çalışan profilleme şirketi PurpleLab 40 milyon dolar yatırım aldı. 40 milyon dolarlık yatırım, Primus Capital liderliğinde gerçekleştirildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Edison Partners katıldı. Yeni gelen yatırım Ar-Ge yatırımları için kullanılacak. Mark Brosso tarafından kurulan şirkete şimdiye kadar 43 milyon dolar yatırım yapıldı. 

2016 yılında kurulan Purple Lab, veri analitiği üzerine çalışan şirket, sağlık alanında içgörü çıkarmaya odaklanıyor. Puruple Lab bunun için sağlık verilerini topluyor, depoluyor, kategorize ediyor. Bunun için Health Nexus diye tanımlanan bir uygulama geliştirdi. Şirketin veri tabanında 35 milyon kişinin sağlık verisi bulunuyor. Şirketin amacı veri analizini daha ucuz ve daha hızlı hale getirmek. Purple Lab bu bilgiler ışığında sağlık alanında çalışan ve araştırma yapan kurum ve kuruluşlara raporlar hazırlıyor. 

Sağlık alanında profilleme, kişiye özel tedavi geliştirmek için önemli. Kişisel sağlık verisi, bireyin kimliğini ortaya koyan fiziksel ve mental sağlığı ile ilgili kayıtlı tüm bilgi olarak tanımlanıyor. Öncelikli amaç, hastanın tedavi sürecine ilişkin bilgilerin garanti altına alınmasıdır. Bir taraftan hasta hekim ilişkisinde güvenin sağlam temellere dayanarak oluşmasını sağlıyor. Bu konuda teknoloji geliştiren şirketler yatırımcılar tarafından rağbet görüyor. Bir taraftan Covid-19 pandemisiyle uzaktan veri akışı da hızlanınca verilerin derlenmesi, yönetilmesi ve analiz edilmesi oldukça önemli hale geldi.

Geçen ay uzaktan hasta izleme girişimi Sibel Health, Steele Foundation for Hope liderliğinde 33 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Giyilebilir sensörler, yapay zeka destekli veri analitiği ve uzaktan hasta izleme için yazılım geliştiren şirket, 2018'de Northwestern Üniversitesi'ndeki Querrey Simpson Biyoelektronik Enstitüsü ve John Rogers Araştırma Grubu'nun bir parçası olarak kuruldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.