Adobe, Figma'yı satın almaya hazırlanıyor [Güncellendi]

Figma'nın anlaşma kapsamında 15 milyar dolar değerlemeye ulaştığı belirtiliyor. Adobe bu haberin yayınlanmasından yaklaşık 1.5 saat sonra satın alma haberlerini doğruladı. Şirket, Figma'yı 20 milyar dolara satın aldı.
Adobe, Figma'yı satın almaya hazırlanıyor [Güncellendi]

Adobe, ekiplerin favori çevrimiçi tasarım araçları arasında yer alan Figma'yı satın almaya hazırlanıyor. Bloomberg'ün aktardığına göre, konuya yakın kaynaklar, satın alma anlaşmasının yakında tamamlanacağını ifade ediyor. 

Kaynaklara göre anlaşma Perşembe günü duyurulabilir. Figma'nın anlaşma kapsamında 15 milyar dolar değerlemeye ulaştığı da belirtiliyor. Her iki tarafın da anlaşma üzerinde çalışmaya devam ettiğini eklemekte fayda var. Yani anlaşma hala değişime uğrayabilir. Adobe bu haberin yayınlanmasından yaklaşık 1.5 saat sonra satın alma haberlerini doğruladı. Şirket, Figma'yı 20 milyar dolara satın aldı. 

Şu an için Adobe ve Figma sözcüleri konu hakkında bir açıklamada bulunmadı. İlk olarak 15:30 sularında bildirdiğimiz haberin yayınlanmasından yaklaşık 1.5 saat sonra Adobe, satın alma haberlerini doğruladı. Şirket, Figma'yı 20 milyar dolara satın aldı. Tasarım ekiplerinin, birlikte site ya da uygulama tasarlamasını sağlayan Figma, şimdiye kadar Airbnb, Google, Netflix ve Twitter dahil olmak üzere pek çok önemli şirkete hizmet verdi. Girişimin yatırımcıları arasında Kleiner Perkins, Index Ventures ve Greylock Partners önemli isimler bulunuyor. 

Adobe'nin son yıllarda satın aldığı şirketlerle gündeme geldiğini hatırlatalım. 2018'de Marketo ve Magneto'yu satın alan Adobe, Workfront satın alması ile birlikte pazarlama alanında iki yıl içinde toplamda 8 milyar dolar yatırım yaptı. 2021 yılına gelindiğinde ise  Adobe, video prodüksiyon yazılımı sunan Frame.io'yu yaklaşık 1.3 milyar dolara satın aldı. Buna ek olarak Behance'e Polygon entegrasyonu getiren Adobe, Web3 trendini yakından takip eden şirketler arasında yerini aldı. Figma satın alması, Canva gibi hazır tasarım şablonları araçlara karşı Adobe'nin yerini sağlamlaştırmasını sağlayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.