Apple'ın donanım odaklı abonelik modeli bu yıl kullanıma sunulabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yeni abonelik modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor.
Apple'ın donanım odaklı abonelik modeli bu yıl kullanıma sunulabilir

Abonelik modelini sadece yazılım servisleri özelinde kullanmak istemeyen Apple'ın donanım odaklı bir abonelik modeli de sunabileceğini geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yeni abonelik modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Apple'ın gerçekleştirdiği bir etkinlikle birlikte geçtiğimiz hafta yeni ürünlerini tanıttığını da hatırlatalım. Söz konusu abonelik modelinin de yeni iPhone modelleri ile tanıtılması bekleniyordu fakat bu durum gerçekleşmedi. Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, abonelik modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor ve donanım odaklı abonelik modelini bu yıl içinde kullanıma sunacak.

Apple'ın abonelik modelleri ile daha önce karşımıza çıktığını da hatırlatalım. Apple, Apple Music, Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple Fitness Plus ve Apple Arcade gibi servislerle kullanıcılarına çeşitli abonelikler sunuyor. Donanım odaklı olması beklenen yeni abonelik modelinde ise iPhone ve iPad gibi popüler donanım ürünlerinin müşterilere sunulması hedefleniyor.

Apple tarafından sunulacak olan yeni abonelik modelinin Apple One ve AppleCare ile entegre bir şekilde sunulabileceğini de ekleyelim. Abonelik modeli içinde 1 veya 2 yıllık kiralama seçenekleri yer alacak. Abonelik modeli içinde hangi donanım ürünlerinin bulunacağı ise henüz net değil.

Apple'ın önümüzdeki Ekim ayında yeni Mac ve iPad modelleri için bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Abonelik modelinin bu etkinlikte tanıtılması da sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.