Tarım teknolojisi şirketi Cropin, bulut platformu Cropin Cloud'u yayına aldı

92 ülkede, 250'den fazla müşteriye hizmet veren Cropin, şimdi de entegre uygulamalara sahip bir bulut platformu olan Cropin Cloud'un piyasaya sürüldüğünü duyurdu.
Tarım teknolojisi şirketi Cropin, bulut platformu Cropin Cloud'u yayına aldı

Webrazzi Insights tarafında geçtiğimiz günlerde tarım teknolojilerindeki yatırımları ve trendleri detaylı bir şekilde anlatmıştık. 2021 yılında 5.2 milyar dolarlık yatırıma sahne olan agritech sektörü, son yıllarda önemli yatırımcıların da dikkatini çekmiş durumda. Zira hem dünyadaki sürdürülebilirliği hem de belki de kısa bir süre sonra kaynak sıkıntısı yaşayacağımız tarım ürünlerinde verimi artırmak şu anda ölüm kalım meselesi haline dönüştü. Bu kapsamda faaliyet gösteren bir girişim de Cropin.

Cropin, sürdürülebilir yatırımlarla dikkat çeken Bill ve Melinda Gates Vakfı'ndan daha önce yatırım almış bir tarım teknolojisi girişimi. 2010 yılında Krishna Kumar tarafından hayata geçirilen girişim platformu ile tarım ekosistemindeki çeşitli paydaşların, verimliliği artıran, üretkenliği ölçeklendiren ve sürdürülebilirliği güçlendiren kararlar almak için sayısallaştırma ve yapay zekadan yararlanmalarını sağlıyor.

92 ülkede, 250'den fazla müşteriye hizmet veren platform, şimdi de entegre uygulamalara sahip bir bulut platformu olan Cropin Cloud'un piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Krishna Kumar'a göre Cropin Cloud, tarım endüstrisinin kesintilerle karşı karşıya kalsa bile çok çeşitli çözümler oluşturmaya yardımcı olabilecek birleşik, tutarlı bir platforma erişimi mümkün kılacak. Bu gibi kesintiler arasında iklim değişikliği, jeopolitik gerilimler, gıda tedarik zinciri aksaklıkları ve artan global nüfusu örnek vermek mümkün.

Cropin Cloud, her büyüklükteki tarım işletmesi tarafından kullanılabilecek şekilde hayata geçirildi. Platformun çiftçilerin ve gıda değer zincirindeki diğer paydaşların, mahsulleri ve hasatları daha iyi yönetmelerine yardımcı olmak için gözlem, uzaktan algılama, veri ve makine öğrenimi araçlarına erişmelerine olanak tanıyan üç alt platformu bulunuyor.

Cropin Apps, Cropin Data Hub ve Cropin Intelligence

İlk alt platform Cropin Apps, global çiftçilik operasyonları yönetimi, gıda güvenliği önlemleri, tedarik zinciri görünürlüğü, öngörülebilirlik ve risk yönetimi, çiftlikten sofraya gıda takibi, araştırma ve geliştirme ve üretim yönetimi sunuyor. Ayrıca, çiftçilerin ormansızlaşma ve karbon emisyonlarını takip etmelerine yardımcı oluyor. Cropin Data Hub, sahadaki çiftlik yönetimi uygulamaları, IoT cihazları, insansız hava araçları, uzaktan algılama uyduları ve hava durumu raporları dahil olmak üzere analiz için farklı kaynaklardan veri topluyor. Cropin Intelligence ise mahsul algılama, mahsul aşaması tanımlama, verim tahminleri, sulama planlaması, haşere ve hastalık tahmini, azot alımı ve hasat tarihi tahmini gibi veri noktalarıyla tarım işletmelerine yardımcı olmak için şirketin derin öğrenme ve yapay zeka modelini kullanıyor.

Kumar, Cropin'in son birkaç yılda 2,5 kat büyüdüğünü ve bu yıl da benzer bir büyüme görmeyi beklediklerini söyledi. Kumar, Cropin Cloud'un piyasaya sürülmesiyle, 2023'ün Cropin için gelir artışı açısından bir oyun değiştirici olacağını düşündüklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.