2021 yılında 5.2 milyar dolarlık yatırıma sahne olan agritech sektöründe öne çıkan trendler

Tarım teknolojileri tarımsal üretim tesisinden toplanan verilerle üretime dair en doğru kararın verilmesini sağlıyor. Çünkü doğru zamanda alınan doğru karar tarımsal girdilerin verimli kullanımına fayda ediyor. 
2021 yılında 5.2 milyar dolarlık yatırıma sahne olan agritech sektöründe öne çıkan trendler

2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9,3 milyar olacağı tahmin ediliyor. Gezegen olarak Dünya'nın ise 9,3 milyar insanı beslemesi için tarımsal üretimin yüzde 70 artması gerektiği öngörülüyor. Büyüyen gıda krizine karşı tarım teknolojileri gibi yeni uygulamaların geliştirilmesi kritik bir yere konumlanıyor. Tarım teknolojileri, yani agritech girişimlerine yapılan yatırımlar 2021 yılında 5,2 milyar dolara ulaştı. 1940'lı yıllarda tarımın makineleşmeye başlamasından bu yana tarımda teknolojinin kullanılması sektörü değiştirdi ve dönüştürdü. Temel amaç, üretimdeki insan gücünü minimize ederek sürdürülebilir kalkınmaya zemin hazırlamak idi.

2000'li yılların başında 3,5 trilyon dolarlık sektörü etkileyen teknolojiler; tarla bitkileri, tarımsal yapılar ve sulama, toprak gibi alanlara odaklanmaya başladı. Tarım teknolojileri tarımsal üretim tesisinden toplanan verilerle üretime dair en doğru kararın verilmesini sağlıyor. Çünkü doğru zamanda alınan doğru karar tarımsal girdilerin verimli kullanımına fayda ediyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.