DALL-E'nin "outpainting" özelliği ile ünlü tabloların ardını görmek mümkün hale getirildi

Outpainting, görüntüyü orijinal sınırlarının ötesine taşıyarak, yani aynı tarzda görsel öğeler ekleyerek veya bir hikayeyi yeni yönlere doğru çekerek, kullanıcıların yaratıcılıklarını genişletmelerine yardımcı oluyor.
DALL-E'nin

DALL-E'nin bekleme listesindeki bir milyon kullanıcıya beta olarak açılacağını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu paylaşımdan kısa bir süre sonra birçok bekleyenin uygulamayı denemeye başladığını gördük. Bu süre zarfında da DALL-E'ye yeni özellikler de eklendi. Bunlardan biri de "outpainting" özelliği.

Şirket, yeni özelliği bir görüntüyü orijinal sınırlarının ötesine taşıyarak, yani aynı tarzda görsel öğeler ekleyerek veya bir hikayeyi yeni yönlere doğru çekerek, kullanıcıların yaratıcılıklarını genişletmelerine yardımcı olan yeni bir özellik olarak tanımladı. "Dış boyama" olarak çevirebileceğimiz "outpainting" ile kullanıcılar orijinal görüntüyü genişletebiliyor ve herhangi bir en boy oranında büyük ölçekli görüntüler oluşturabiliyor. Özellik, orijinal görüntünün bağlamını korumak için görüntünün, gölgeler, yansımalar ve dokular gibi mevcut görsel öğelerini dikkate alıyor.

Yeni özellik, "Bildiğimiz, tanıdığımız resimlerin, portrelerin ardında ne var?" sorusunun cevabını veriyor aslında. Örneğin; Edvard Munch'ın "The Scream" tablosunu ele alalım. Outpainting ile portreyi genişletip çığlık atan adama doğru koşan bir köpek görmek mümkün olabilir veya Grant Wood'un "American Gothic" tablosunda iki karakterin yanına birer çocuk eklendiğini görebiliriz. Kısacası "outpainting" hayal gücünüzü gerçeğe dönüştürebilecek bir özellik.

Outpainting özelliği şu anda tüm DALL-E kullanıcıları tarafından masaüstünde kullanılabiliyor. 

Open AI tarafından paylaşılan bilgilere göre bir milyondan fazla insan, DALL-E'yi kullanıyor. Şirket, sanatçıların, yeni outpainting özelliğiyle şimdiden olağanüstü görüntüler oluşturduklarını ve bu süreçte yeteneklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olduklarını söylüyor. 

DALL-E'nin her beta kullanıcısı, her ay yeniden doldurulan ücretsiz kredileri kullanarak DALL-E ile oluşturabiliyor ve 15 dolar karşılığında 115 nesillik artışlarla ek kredi satın alabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.