DALL-E, bekleme listesindeki bir milyon kullanıcıya beta olarak açılacak

Yazılı tanımlardan görsel üreten servis DALL-E'nin geliştiricisi OpenAI, uygulamanın bekleme listesindeki bir milyon kullanıcıya beta olarak açılacağı bilgisini paylaştı.
DALL-E, bekleme listesindeki bir milyon kullanıcıya beta olarak açılacak

Yazılı tanımlardan görsel üreten servis DALL-E'nin geliştiricisi OpenAI, uygulamanın bekleme listesindeki bir milyon kullanıcıya beta olarak açılacağı bilgisini paylaştı. Paylaşılanlara göre her DALL-E kullanıcısı, ilk kullanım ayında 50 ücretsiz kredi ve sonraki her ay 15 ücretsiz kredi alacak. Her kredi, bir orijinal DALL-E istemi oluşturma ya da üç resim döndüren bir düzenleme veya çeşitleme istemi için kullanılabilecek.

OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E servisi, yapay zeka desteği sayesinde yazılı tanımlar üzerinden görseller yaratabiliyor. Oldukça basit bir çalışma şekline sahip olan DALL-E servisini kullanmak için tek yapmanız gereken nasıl bir görsel elde etmek istediğiniz ile ilgili bir yazılı tanım hazırlamak. DALL-E servisi temelinde yazılı açıklamalarından görüntü oluşturmak için eğitilmiş GPT-3. DALL-E ismi ise paylaşılan bilgilere göre ünlü sanatçı Salvador Dalí and Pixar’ın en sevilen karakterlerinden olan WALL·E'nin birleşmesi ile oluşturulmuş.

Nisan ayında DALL-E'nin yeni bir versiyonu da tanıtılmıştı. DALL-E 2, orijinal sistemin daha yüksek çözünürlüklü ve daha düşük gecikme süreli bir versiyonu olarak karşımıza çıkmıştı. Kullanıcılar tarafından yazılan açıklamaları gösteren resimler üreten servis, mevcut bir görüntüyü düzenlemek gibi yeni yeteneklere de sahip. Yeni versiyonda önceki OpenAI çalışmasında olduğu gibi, araç doğrudan kişilerin kullanımına sunulmuyor. Ancak araştırmacılar, sistemi denemek amacıyla online olarak kayıt oluşturabiliyor.

OpenAI, DALL-E'nin, kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde yaratmalarına olanak tanıdğını söylüyor. Sanatçılar ve yaratıcı profesyoneller, yaratım süreçlerine ilham vermek ve onları hızlandırmak için DALL-E'den yararlanıyor. 

Beta sürümle birlikte kullanıcılar, her ay yeniden doldurulan ücretsiz kredileri kullanarak DALL-E ile oluşturabilecek ve 15 dolar karşılığında 115 nesillik artışlarla ek kredi satın alabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.