Apple, Reality One ve Reality Pro için ticari marka başvurusunda bulundu

Uzun süredir AR/VR başlıkları üzerinde çalışan Apple, içinde Reality One, Reality Pro ve Reality Processor'ın da yer aldığı marka isimleri için ticari marka başvurusunda bulundu. 
Apple, Reality One ve Reality Pro için ticari marka başvurusunda bulundu

AR/VR başlıkları alanında birbirinden farklı patent başvurusunda bulunan Apple'ın ten tene teması tespit etmek için eldiven kullanımıyla ilgili olarak birden fazla patent aldığını sizlere aktarmıştık. Uzun süredir AR/VR başlıkları üzerinde çalışan Apple, içinde Reality One, Reality Pro ve Reality Processor'ın da yer aldığı marka isimleri için ticari marka başvurusunda bulundu

Başvurular ABD, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Kosta Rika ve Uruguay kapsamında gerçekleşti. Başvuru Apple tarafından değil hukuk şirketleri tarafından yapıldı. Bu noktada benzer bir stratejiyi geçmiş başvurularda da benimsediğini belirtelim. 

Başvurulara rağmen, şirketin söz konusu isimlerle ilerleyip ilerlemeyeceği henüz kesin değil. Ayrıca henüz başvurunun sonuçlanmadığını da belirtelim. Aslına bakarsanız şirket 2017'den beri reality markasıyla ilgileniyor ve realityOS üzerinde çalışıyor.  

Dolayısıyla Apple'ın tek donanımda buluşan artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gözlüğü, ‘Reality’ markasıyla öne çıkması muhtemel. Ayrıca bir süredir Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü gücünü M2 çipinden alacağı konuşuluyor, bu da Reality Processor başvurusunun anlam kazanmasını sağlıyor. 

Her ne kadar kullanıcıların bir kısmı, iPhone 14 ailesinin tanıtılacağı 7 Eylül etkinliğinde AR/VR gözlükler için bir açıklama geleceğini düşünse de;  Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün 2023 yılının Ocak ayında tanıtılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.