Google, yapay zeka destekli LaMDA 2 için beta sürecine başlıyor

Google tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, LaMDA 2 chatbotu için bekleme listesi başvurularını almaya başladı.
Google, yapay zeka destekli LaMDA 2 için beta sürecine başlıyor

Google'ın çatı şirketin olan Alphabet'in robotlarının PaLM desteği sayesinde daha karmaşık cümleleri anlayabileceklerini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Yapay zeka destekli chatbotlar özelinde önemli çalışmalar yapan Google, geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen I/O 2022 konferansında ise LaMDA 2 isimli yapay zeka chatbotu için test sürecine başlayacağını duyurmuştu.

Bugün Google tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, LaMDA 2 chatbotu için bekleme listesi başvurularını almaya başladı. Test sürecine katılacak olan kişiler, AI Test Kitchen isimli uygulamayı indirerek yapay zeka destekli LaMDA 2 chatbotu ile sohbet edebilecek.

Dilerseniz AI Test Kitchen uygulamasının bekleme listesine buradan başvurabilirsiniz. Edindiğimiz bilgilere göre test süreci, şu an için sadece ABD'deki kullanıcılar için sunulmuş durumda. Şu an için başvuruları toplayan Google, bugün itibarıyla Android kullanıcıları için test sürecine başlayacak.

Bekleme listesi için başvuru gerçekleştiren iOS kullanıcılarının ise önümüzdeki haftalarda test sürecine dahil edilmeleri bekleniyor. Google'ın bekleme listesinin başvuru kısmında kullanıcılara hangi platformu kullandıkları, meslekleri ve AI Test Kitchen'ı neden kullanmak istedikleri ile ilgili 3 farklı soru sorduğunu da ekleyelim.

Google, test sürecinde yer alacak olan kullanıcılar için LaMDA 2 chatbotunun neler yapabileceği ile ilgili rehberler de hazırlamış durumda. Beta katılımcıları, bu rehberler sayesinde LaMDA 2 chatbotunun yetenekleri konusunda detaylı bilgilere ulaşabilecekler. Google'ın yapay zeka ile ilgili çalışmalarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.