Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal yeni Web3 fonu için 50 milyon dolar topladı

Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal, Cere kurucu ortağı Kenzi Wang ile kurduğu Symbolic Capital isimli yeni fonu için 50 milyon dolar topladı.
Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal yeni Web3 fonu için 50 milyon dolar topladı

Ethereum için  2. katman girişimi Polygon, hem ölçeklenebilirliği hem de düşük gaz ücretleriyle kullanıcılar arasında hızla popülerlik kazandı. Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal ise kripto kışında Web3 girişimlerini desteklemek için kolları sıvadı.

Nailwal, Cere kurucu ortağı Kenzi Wang ile kurduğu Symbolic Capital isimli yeni fonu için 50 milyon dolar topladı. Fona katkı sağlayan VC'ler ve borsaların ismi açıklanmadı. Bu yeni fon, merkeziyetsiz uygulama (dApp) geliştirmek isteyenleri destekleyecek. Fonun uygulama başına 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında yatırım yapması planlanıyor. 

Üstelik Symbolic Capital'in 50 milyon dolarlık fonunun şimdiden yaklaşık 15 yatırım yaptığını belirtelim. Yatırım yapılan uygulamalar arasında Web3 oyun stüdyosu BlinkMoon, Polygon tabanlı Planet Mojo ve e-spor platformu Community Gaming yer alıyor. Nailwal'un Symbolic Capital ile Polygon'un geliştirici ekosistemini güçlendirmeye çalıştığı aşikar. 

Ayrıca Symbolic Capital sayesinde Sandeep Nailwal'ın Hindistan'daki geliştirici ekosistemine yakınlığı, Kenzi Wang'in Çin ve Güneydoğu Asya'daki web3 ekosistemine bağıyla birleşiyor. Böylece Symbolic Capital, silikon vadisinin ötesindeki gelir odaklı web3 girişimlerini destekleyecek pozisyona erişiyor.

Bu noktada ikilinin 2019 yılında Binance Labs'te tanıştıklarından bu yanda 40'dan fazla girişime melek yatırım yaptıklarını belirtelim. Hatta Naiwal ve Wang'in yatırım yaptığı şirketler arasında Axie Infinity’nin çatı şirketi Sky Mavis yer alıyor. Naiwal, blockchain tabanlı kazanmak için oyna (play-to-earn) girişimlerinin, gelişmekte olan ülkelerdeki insanlar için sürdürülebilir bir gelir kaynağı olarak konumlandığını belirtirken, move-to-earn ugyulaması StepN'ın kullanıcı büyümesine dikkat çekiyor. 

Bunlara ek olarak Symbolic Capital, portfoyünde yer alan girişimleri desteklemek için hayata geçireceği dahili veri platformu ile diğer yatırım şirketlerinden ayrışmayı planlıyor.  Platform, GitHub katkıları, Discord etkileşimi, token performansı, istihdam ve işe alım eğilimleri gibi verileri toplayıp analiz edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.