Doğu Karadeniz Girişim Hızlandırma Programı 22 Demoday'de sunum yapan 12 girişimci

Demoday’e katılma hakkı elde eden 12 girişimci, sunum günü etkinliğinde 10 farklı yatırımcı ve yatırım ağı’na sunum yapma fırsatı yakaladı.
Doğu Karadeniz Girişim Hızlandırma Programı 22 Demoday'de sunum yapan 12 girişimci

Kalkınma Ajansı desteğiyle ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Proje Pazarı'nın ardından, başarılı olan girişimciler için Kalkınma Ajansı ve KTÜ TTM iş birliğinde bir hızlandırma programı başlatıldı. in4startups tarafından organize edilen  hızlandırma programı, akademisyen girişimciler için özel olarak tasarlandı.Program, 7 Haziran’da başladı. 

Hızlandırma programının detayları

Hızlandırma programı süresince, programa kabul edilen 20 girişimci, 7 farklı başlıkta eğitim aldı. Programın her haftasında bölgede girişimcilik kültürünün gelişmesi için 8 seminer düzenlendi. Program süresince 20 saat girişim analizi yapıldı. Girişim analizinde ortaya çıkan mevcut ve yeni müşteri kitlesi ile girişimciler bir araya getirildi. Girişimciler, potansiyel müşterilerle görüşme yaparken, pazardaki ihtiyaçları keşfetme, ürünlerini ve projelerini test etme ve degeri bildirimleri toplama imkanı buldu.

Programa kimyadan denizciliğe, metal sanayiden sağlık teknolojilerine, gıdadan yazılım sektörüne kadar farklı alanlarda 35 farklı mentor destek verdi. Bu sayede girişimciler toplam 54 saat mentorluk desteği aldı. Girişimciler, programın bu modülünde ürün-pazar doğrulaması, müşteri beslemesi, numune gönderimi ve satış imkanlarını da program içinde gerçekleştirmiş oldular.

Demoday'e katılan yatırım ağları

Programın son 2 haftasında ise girişimciler,  sunum çalışmaları üzerine yoğunlaştı ve ön değerlendirmeye tabi tutuldu. Ön değerlendirme sonrasında demoday’e katılma hakkı elde eden 11 girişim, sunum günü etkinliğinde 10 farklı yatırımcı ve yatırım ağı’na sunum yapma fırsatı yakaladı.

17 Ağustos tarihinde gerçekleşen Demoday'e, APY’den Doğukan Çetin, Fonbulucu’dan Alperen Şarlayan, Kültepe Yatırım’dan Abdurrahman Çam, Kalyon VC’den Şeyma Çiçek, Fonkolay’dan Kenan Altun, Tarvenn’den Buğra Metin, TT Ventures’dan Bilgehan Yalçınkayalar, Melek yatırımcı Orkun Beyaz ve İrem Atay ile in4startups’tan Şerafettin Özsoy ve Ahmet Sefa Bir katıldı. 

Ayrıca program yürütücüsü kurumlardan KTÜ TTM modül 5 koordinatörü Eren Yılmaz ve Güler Tuğba Gültekin ile kalkınma ajansından Mehmet Bozdoğan ve Oğuzhan Şatır’da programda yer alarak, girişimcileri dinlediler.

Program finalinde yatırımcılara sunum yapan girişimciler

Dursun Murat SEKBAN - Gemi İnşaatı Panel Hattında Birleştirme Yöntemi Olarak Sürtünme Karıştırma Kaynağının Kullanılması:

Panel hatlarında plakaların alın kaynağını yapacak robotize bir sürtünme karıştırma kaynak makinesinin üretilmektedir. Kaynak işlemleri otomasyon şeklinde yapılacağından kaynak kalitesindeki işçi becerisi faktörü ortadan kalkacak ve kaynak esnasında bir elektrod ya da ilave metal kullanılmadığından toplam maliyetler ve gemi ağırlıkları ve buna bağlı olarak da seyir yakıt maliyetleri azalacaktır.

Bilge YILMAZ - Çam Reçinesinden Fuzel Yağı Modifikasyonu ile Biyopolimer Üretimi

Doğal çam reçinesi ürünü olan kolofanın, şeker fabrikalarının atık ürünlerinden üretilen etil alkol’ün üretim hattı atığı olan fuzel yağı ile modifiye edilmesi ve üretilen modifiye kolofan ürünlerinin çeşitli sanayilerin (vernik, tutkal vb.) sertleştirici ihtiyaçlarının karşılanmasına dayanmaktadır.

Ömer Sinan ŞAHİN -Dinamik Trim ve Stabilite Kontrol Sistemi;

Yüksek hızlı teknelerde seyir halinde oluşan trim ve stabilite problemlerinden kaynaklanan yalpa, dönüşlerde savrulma, manevra ve operasyon kabiliyetinde düşüş, tekne baş tarafının havaya kalkmasından dolayı oluşan görüş kaybı problemlerine çözüm üretmek amacıyla bir dinamik trim ve stabilite kontrol sistemi geliştirip, cihazın tasarım ve prototip imalatı yapılmıştır.

Hayrettin ACAR - Binalardaki 3 Boyutlu Değişimlerin Otomatik Olarak Tespit Edilmesini Sağlayacak Bir Yazılımın Geliştirilmesi;

Binalardaki üç boyutlu değişimlerin otomatik olarak tespit edilmesini sağlayan bir yazılım.

Merve TÜRKMEN - Fosforesans katkılı kompozit filamentlerin geri dönüştürülmüş polimerden üretimi;

Elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan uzun süreli ışıma sağlayan fosforesans katkılı kompozit filamentlerin üretimi ve satışı amaçlanmakta. 

Gizem ARSLAN - Enkaz Altı Arama Kurtarma Robotu;

Robotun üzerinde bulunan mikrofon ve hoparlörler sayesinde enkaz altındaki kişiler ile birebir iletişime geçilebilecek. Sensörler sayesinde ise enkaz içindeki gaz kaçaklarının tespiti yapılacak. 

Yasin TÜLÜCE - Sedat KÖSTEKCI - Kanserleşmeye Sebep Olan Genlerin Susturulması;

Anti-RhoA özellikli siRNA'ların kitosan ile kaplı formülasyonunun geliştirilmesi ve böylece hücreye girişi kolaylaştırılarak kanser hücresindeki kanserleşmeye neden olan genlerin susturulması amaçlanmakta. 

Temel TÜRKER - Çok Kanallı Titreşim Ölçüm Sistemi;

Yapısal davranışların tespitinde, veriler istenilen dosya formatında kaydedilebilmekte, geliştirmeye açık kodlu yapısı sayesinde istenilen amaca yönelik değişikliklere izin verilmekte, yerli üretim, daha ucuz ve fonksiyonel bir kullanım sunulmaktadır.

Rasit SEZER - Dökümhanelerde Kullanılan Al-Sr Master Alaşımının Ekonomik Bir Proses ve Yerli Kaynaklar ile Üretimi;

Proje ile alüminyum döküm sektöründe kullanılan modifikatör master alaşımlar selestit cevherinden yeni bir yöntemle üretilecektir. Dökümhaneler (otomotiv, jant v.b.) için son derece önemli, çevreci, düşük maliyetli ve kolay adapte edilebilir bir yöntem.

Serhatcan Berk AKÇAY - Yeni Nesil Elektrik Kontak Üretimi;

Elektroliz ile hurdadan geri kazanılan bakır tozlarının mekanik öğütme ile pulsu hale getirilmesi ve akımsız gümüş-nikel kaplanması sonucu elde edilen katmanlı tozlardan, kendini yenileyen tabakalara sahip EK’ler, hurda kaybı oluşturmayan SLE yöntemiyle seri bir şekilde üretilebilecek. 

Sahin DIREKEL - Çabuk Bozulabilen Gıdaların Takibi İçin İndikatör Sistemi Geliştirilmesi;

Et, tavuk ve balık gibi kolay bozulabilen gıdaların üretiminden tüketimine kadar geçen depolama ve taşıma süreçlerinde, gıdaların bozulma durumlarını takip edebileceğimiz, metaloitler ile reaksiyona girerek renk değiştiren özel indikatör ve boyalar geliştirilecek.

Sunum günü etkinliği ardından girişimciler programdan mezun oldular ve yakın zamanda yapılacak program ile programa katılım ve mezuniyet belgelerini alacaklar. Bu süre içinde de yatırımcı geri dönüşlerine göre girişimlerini geliştirme ve eksiklerini tamamlama imkanı bulacak girişimciler, yatırımcılardan gelecek yatırım talepleri doğrultusunda gelecek planlarına şekil verecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.