Netflix, reklam destekli sürümünde indirme özelliğini kaldırıyor

Reklam destekli modelde içeriklerin indirilme seçeneği devre dışı kalacak. Kullanıcılar kendi reklam deneyimlerini kişiselleştirebilirken, reklamların atlanması söz konusu olmayacak. 
Netflix, reklam destekli sürümünde indirme özelliğini kaldırıyor

Netflix'in eş CEO'su Ted Sarandos'un şirketin yayın hizmetine reklam destekli bir abonelik modeli eklemeyi planladığını doğruladığını sizlere aktarmıştık. Hatta Netflix, reklam destekli abonelik modeli için Microsoft ile iş birliği yapmaya başladı. Yakın zamanda bu yeni reklam destekli modelde çevrim dışı oynatma seçeneğinin devre dışı kalacağı keşfedildi. 

Geliştirici Steve Moser, Netflix iPhone uygulamasının kodunda “İndirmeler reklamlara sahip Netflix dışındaki tüm planlarda mevcuttur." metninin yer aldığını fark etti. Moser'in aktardığına göre kullanıcılar reklam destekli modelde kendi reklam deneyimlerini kişiselleştirebilecek. Bununla beraber kullancıların reklamları atlaması söz konusu olmayacak. 

Netflix indirme özelliği hakkında resmi bir açıklama yapmaktan kaçınırken, Netflix sözcüsü, düşük ücretli, reklam destekli bir seçeneğin piyasaya nasıl sürüleceği kararının erken aşamalarında olduklarını dile getirdi. "Henüz tam bir karara varılmadı" diyen Netflix sözcüsü: "Kısacası şu an bunların hepsi spekülasyon." diyerek sözlerini noktaladı. 

2023'ün ilk aylarında reklam destekli modeli yayına almayı planlayan Netflix, indirme seçeneğini devre dışı bırakma konusunda HBO Max ve Peacock'un izinden gidiyor olabilir. Zira bu iki platfromda yalnızca premium abonelere indirme seçeneği sunarken, reklam destekli modelde bu seçeneği ortadan kaldırıyor. 

Reklam destekli model Netflix'in kullanıcı kazanıma da önemli seviyede katkıda bulunabilir. Zira şirket, son çeyrekte 970 bin kullanıcı kaybetti. Neredeyse 1 milyon'a ulaşan kullanıcı kaybının bu denli yüksek olması beklenmeyen bir gelişmeydi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.