Netflix, son çeyrekte 970 bin kullanıcı kaybetti

Netflix, son çeyrekte neredeyse 1 milyon kullanıcı kaybetti. Şirket halihazırda bir kayıp bekliyordu, ancak kaybın bu denli yüksek olması beklenmeyen bir gelişme.
Netflix, son çeyrekte 970 bin kullanıcı kaybetti

Son dönemde hemen hemen her hafta yeni bir Netflix haberiyle karşılaşıyoruz. Dün, Netflix'in bazı ülkelerde yeni bir test için uygulamaya başladığını ve bu test ile ayrı evde yaşayan ancak aynı hesabı kullananlardan ekstra ücret alınacağını sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise Netflix'i böyle uygulamalara iten, şirketin daha fazla kullanıcı kazanmasını gerektiren bir haberle karşınızdayız.

Netflix, bir önceki çeyrekte 200 bin abone kaybetmiş ve bu şirket için önemli bir kayıp olarak lanse edilmişti. Dijital streaming devinin son çeyrekteki kullanıcı kaybı ise 970 bin abone oldu, yani neredeyse 1 milyon kullanıcı kaybedildi. Şirket halihazırda bir kayıp bekliyordu, ancak kaybın bu denli yüksek olması beklenmeyen bir gelişme oldu diyebiliriz. Bugünkü sonuçlar tahminin üzerinde olsa da, şirket tarihindeki en büyük üç aylık kayıp olduğu da yadsınamaz bir gerçek.

Netflix'in şu anda 220,67 milyon kullanıcısı bulunuyor ve şirket bir sonraki çeyrekte 1 milyon yeni kullanıcı eklemek istiyor. Lakin Netflix'in hem ülkemizde hem de globalde fiyatlarını artırmış olması, onlarca orijinal içeriğe rağmen içeriklerinin herkes için kapsayıcı olmaması gibi nedenler hiç şüphesiz bu kayıpta başrol oynadı.

Netflix, her ne kadar 970 bin kullanıcıyı kaybedeceğini düşünmese de aslında şirket daha fazla kullanıcı edinebilmek için daha uygun fiyatlı abonelik modelleri üzerinde de çalışıyor. Bu modellerin başında ise reklam destekli abonelik geliyor. Bu modelin 2023 yılında aktif edilmesi bekleniyor. Netflix, bu model için Microsoft ile iş birliği yapıyor. 

Son dönemde teknoloji sektöründe işten çıkarmalar devam ederken Netflix de 450 çalışanını işten çıkarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.