Discord sunucusunu topluluk sunucusuna dönüştürmenin yolları ve işletmeniz için faydaları

Discord kurulduğundan beri birçok özelliği bir araya getirdi ve işletmelere bu noktada daha kolay ulaşılabilir topluluklar sunmakta.
Discord sunucusunu topluluk sunucusuna dönüştürmenin yolları ve işletmeniz için faydaları

2015 yılındaki kuruluşundan bu yana Discord, sohbet edebileceğimiz, yüksek kaliteli görüntülü görüşme yapabileceğimiz ve sesli olarak, gerçek zamanlı ve gecikmeden konuşabileceğimiz bir anlık mesajlaşma hizmeti sunuyor. Platformlar arası bir uygulama olarak tasarlanan, bilgisayarlara ve mobil cihazlara kurulabilmesi veya web versiyonu olarak kullanılması, 250 milyon global kullanıcısına erişimini kolaylaştırıyor.

Discord'da, daha önceden de anlattığımız işlevlerine ek olarak, arkadaş gruplarıyla, ortak ilgi alanlarımız olan kişilerle veya sosyal ağlardan takipçilerle etkileşim kurmak için kanallar ve sohbet odaları oluşturabiliriz. Yani özel veya halka açık / herkesin girebileceği odalar. Ayrıca DC, diğer etkinlikler, ekran paylaşımı, açık bağlantılar aracılığıyla diğer kullanıcıların sunuculara veya sohbet odalarına eklenmesi, hatta davet yoluyla erişim için grupların oluşturulması sırasında farklı türde dosyaların indirilmesine izin veriyor.

Yıllar geçtikçe Discord dünya çapında milyonlarca insanın buluşma noktası haline geldi, popülaritesi sahip olduğu erişim gücünden kaynaklanıyor, çünkü kullanıcılar birden fazla şekilde etkileşimde bulunabiliyor veya ilgi alanlarına giren içeriği kanallar aracılığıyla paylaşabiliyor. Topluluklar kurmak Discord ile gelir elde etmenin en iyi yollarından biri. Birazdan buna değineceğiz. 

Platform, başka bir uygulamanın tamamlayıcı hizmetlerine ihtiyaç duymadan birden fazla etkinliği gerçekleştirmek için gerekli tüm araçları sağlayan ses üzerinden internet protokolü (VoIP) izlenerek tasarlı.Ücretsiz bir uygulama olan Discord aşağıdaki özellikleri sunuyor:

  • Uygulamayı telefonda ve bilgisayarda kullanabilir,
  • Sesli sohbet hizmetleri aracılığıyla kişilerle bağlantı kurabilir,
  • Sınırsız bir şekilde yeni kişiler ekleyebilir,
  • Başlatılan tüm oturumlarda güncellemeler ve yeni mesajlar alabilir,
  • Bildirimleri özelleştirebilirsiniz. 
  • DC, gizlilik açısından en iyi hizmetlerden birini sunuyor, bu nedenle anonim kalmak isteyenler tarafından yaygın olarak kullanılmakta. Fakat özellikleri bunlarla bitmiyor. 

İşletmenizi topluluklar aracılığıyla dijital ortamda var edebilirsiniz

Tüm özellikleriyle Discord, herhangi bir pazarlama kampanyasında hayati bir platform haline gelebilir. Platform benzersiz özelliklere izin veriyor ve zamanla daha fazla pazarlamacının pazarlama kampanyaları için Discord'u kullanması bekleniyor. Ücretsiz sürümün kendisi o kadar benzersiz özelliklere sahip ki, herkes ücretli sürümlere ihtiyaç duymuyor. Discord'un ücretsiz sürümü, birçok işletmenin internet pazarlama ihtiyaçlarını karşılayabilir. Discord'un sunduğu topluluk yönetimi ile kontrolün şu anda piyasada bulunması ise pek olası değil. Bu nedenle Discord, iyi kullanılırsa herhangi bir pazarlama kampanyasına harika sonuçlar getirebilecek bir pazarlama platformu.

Çok sayıda insanla etkileşim kurduğunuz bir alan oluşturmak için Discord’un gelişmiş topluluk oluşturma rehberine göre topluluk oluşturmanız gerekir. Bunu yapmak için soldaki menünün en altına gitmeli ve “Topluluğu Etkinleştir”e tıklamalısınız. Burada bir kez, bir güvenlik kontrolünü tamamlamanız, topluluğunuzla ilgili temel ayrıntıları ayarlamanız ve son rötuşları eklemeniz gerekecek.

Bir topluluğunuz olduğunda, orada bulunan farklı seçenekler aracılığıyla üyelerinizle etkileşime geçebilirsiniz. Discord'daki pazarlama çabalarınızın başarısını sağlamaya yardımcı olmak için aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var.

Discord'da bulduğunuz kitleyi anlamanız gerek. Discord'daki insanların çoğu gençler ve daha genç yetişkinler.  Bu demografinin farklı ihtiyaçları ve istekleri var ve daha yaşlı kitlelerden farklı şekilde onlarla iletişim kurulmalı ve pazarlanmalı. Unutmayın, Discord rahat kullanımlı ve bu nedenle mesajlaşmanız diğer, LinkedIn gibi daha ciddi platformlardakinden farklı olacak.

Hedef kitlenizi kullanıcı tarafından oluşturulan içerik oluşturmaya teşvik edebilirsiniz. Bu, etkileyici pazarlama ile neredeyse aynı şekilde çalışır, ancak ticari bir şey olması gerekmez. Müşteriler, özel teklifleriniz, promosyonlarınız ve markalarınız hakkında konuşan sunucular ve topluluklar oluşturabilir. Bu mesaj, mesajı alan insanlara güvenilir bir kaynaktan geleceği için daha açıklayıcı olacak.

Ortak olmayı düşünebilirsiniz. Discord ortak programına katılmak, işiniz ve markanız için kullanışlı olabilecek bazı avantajlarla birlikte gelir. Örneğin, sunucularınızı marka imajınızla daha uyumlu olacak şekilde kişiselleştirme olanağına sahip olursunuz. Ortak olmak, insanların keşif sayfasında sizi bulmasını da kolaylaştırır.

Yalnız dikkat - bu program, hem ilgili hem de aktif olan topluluklar için ve başvuru süreci uzun.

Discord diğer platformlar kadar büyük olmayabilir, ancak özellikle gençleri ve genç yetişkinleri hedefleyen işletmeler ve markalar için önemli olmaya devam ediyor. Discord, işletmelere ve markalara bir topluluk oluşturmak ve kendilerini pazarlamak için çeşitli yollar sunuyor. Mevcut kişiselleştirme, iletişim kanalları ve promosyon seçenekleri, bunlardan tam olarak yararlanan işletmeler için inanılmaz derecede güçlü olabilir.

Üyelerinizi özel indirimlerle ödüllendirmek için sunucunuzu ve kanallarınızı kullanabilirsiniz. Bence bu, insanların sunucularında ve topluluklarında markanız hakkında konuşmasını sağlamanın harika bir yolu.

Discord sunucuları ile topluluk oluşturmanızın işletmeniz için faydaları

Gizlilik

Discord, üyeler üzerinde daha iyi kontrol sağlıyor yani insanların Discord sunucunuza katılmak için özel bir davet bağlantısına ihtiyacı var. Bu nedenle, topluluğunuzun troller ve spam gönderenler tarafından akına uğrama ihtimali  daha düşük. Bu da işletmeniz için oluşturduğunuz toplulukların güvende kalması demek. Üstelik sunucu yöneticileri, mesajları silebilir ve kuralları kötüye kullanan üyeleri yasaklayabilir. Ayrıca topluluğu ve üyelerini yönetmek için moderatörler eklemek de mümkün. Yani işbirliği için kurduğunuz kanalın odağının işbirliği olarak kalmasını sağlamak sizin elinizde.

Sunucular ve Kanallar

Farklı sunucular ve kanallar üzerinden etkileşiminizi artırabilirsiniz. Bu sayede şirketinizi ve hizmetlerinizi tanıtırken,müşterilerinizde güvenini kazanabilirsiniz.  Ayrıca müşterilerinizle her zaman iletişim halinde olabilirsiniz. Böylece düzenli olarak faydalı geri bildirimler alabilir ve bunları kendinizi geliştirmek için kullanabilirsiniz.

Sohbet

Discord üzerinden işinizi büyütmek için ilk tavsiyemiz farklı sohbet gruplarına katılmanız olabilir. Bu gruplar sizin sektörünüzde bulunabilir. Bunu yaparak hem firmanızla ilgili tekliflerinizi paylaşmanız hem de rakiplerinizi analiz etmeniz için bir fırsat. Rakiplerinizi analiz etmek, işinizi herhangi bir platformda geliştirmenize yardımcı olacak en önemli gerekliliklerden biri. Pazardaki diğer rakiplerinizin  eylemlerini öğrenebilir ve tekliflerinizi onlarınkinden daha ilginç ve çekici hale getirebilirsiniz. Bu yalnızca rakipler için değil, çeşitli iş fırsatları konusunda fikir sahibi olmak için de harika bir fikir.

Analiz

Ayrıca, ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını anlamak için müşterilerinizin verilerini analiz edebilirsiniz. Discord, sunucunuzdaki kullanıcıların içgörülerini görmenizi sağlar. İlgilendikleri diğer sunucuları ve kanalları ve ayrıca sunucunuza katılan kullanıcıların nereden geldiğini görebilirsiniz.

Hız

Sunucularda yayınlanan bültenler,  e-postalardan daha hızlı. E-postanın yeri doldurulamaz, biliyorum. Ama aynı zamanda çoğu zaman zahmetli. Bazı talimatları unuttuğunuz ve e-postalar arasında kaybolduğunuz veya sosyal medya gönderisi için gereken e-postayla gönderilen resmi veya videoyu yanlış yerleştirdiğiniz bir durum hayal edin. Bu tarz aksaklıklarla her zaman karşılaşabiliriz. Fakat DC sayesinde mesajları gönderdikten sonra düzeltebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.