Discord forum, anasayfa ve yeni moderasyon özelliklerini test ediyor

Discord forumlar, anasayfa ve yeni moderatör araçları olmak üzere 3 yeni özellik test ediyor.
Discord forum, anasayfa ve yeni moderasyon özelliklerini test ediyor

Geçen yıl yeni başlayanlar için 15 madde ile Discord kullanım kılavuzunu sizlerle paylaşmıştık. Discord, o dönemden bu yana sesli etkinlikler için Clubhouse benzeri "Stage Channels" ve içerik üreticilerin satabileceği premium üyelikler dahil olmak üzere pek çok yeni özellik test etti.  

Şirket şimdi de 3 yeni özelliği platformunda yayına almak üzere test etmeye başladı. Bu 3 özellik forumlar, anasayfa ve yeni moderatör araçları olarak öne çıkıyor. Forumlar özelliği, Discord sunucularına bir forum görünümü kazandırıyor. Böylece Discord sunucusuna yeni katılan bir kullanıcı, daha derli toplu bir görünüm ile karşılaşmış oluyor.

Bildiğiniz üzere, normalde Discord kanalları, anlık konuşmaların aktığı bir ortam sunuyor. Bu da yeni gelen kullanıcıların zaman zaman konuşmaya katılmasını zorlaştırıyor. Bir süredir sunucu moderatörleri, konu başlıklarını kategorize ederek ve yeni gelenlerin kendilerini tanıtması için kanallar açarak bu durumun önüne geçmeye çalışıyordu. Forumlar, kullanıcıların sunucuya etkin bir şekilde katkıda bulunmasını sağlayabilir. Bu da Discord'un platformundaki etkileşim oranlarını yukarı taşıyacaktır. 

Platformun test ettiği yeni anasayfa özelliği ise sunuculardaki önemli konu başlıklarını bir özet halinde tek bir görünümde topluyor. Discord sunucularında normalde anlık olarak en güncel konuların öne çıktığını belirtelim. Şirket, bu yeni görünümle, eski konuların da güncelliğini korumasını sağlıyor. Oyun ve NFT alanında topluluk oluşturmak için kritik bir role sahip olan Discord, bu yeni özellik ile topluluğun her daim canlı kalmasını sağlıyor. 

Topluluk oluşturmanın olmazsa olmazı ise moderasyon. Discord, tam da bu nedenle yeni moderasyon özelliklerini test etmeye devam ediyor. Kendi içinde geniş bir otomasyon ve bot ekosistemine sahip olan Discord, bundan sonra sunucularda üçüncü parti otomasyon entegrasyonlarını aktif olacağını açıkladı. Ancak şirket, otomasyon entegrasyonlarının detaylarını paylaşmadı. 

Tüm bu özelliklerin şu anda kapalı beta test sürecinde olduğunu belirtelim. Discord, özellikleri şimdilik yalnızca geniş sunucuların kullanımına açtı. Yine de her sunucunun tüm özelliklerden faydalanamadığını belirtelim. Discord önümüzdeki dönemde yeni özellikler test etmeye devam edeceğini açıklıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.