LinkedIn'den görsel içerik atağı: Carousel, tıklanabilir görseller ve tasarım şablonları

LinkedIn, içerik üreticileri görsel içerik üretmeye teşvik edecek tıklanabilir görselleri, görsel tasarım şablonlarını ve kaydırmalı Carousel gönderileri tanıttı. 
LinkedIn'den görsel içerik atağı: Carousel, tıklanabilir görseller ve tasarım şablonları

Ocak ayında Clubhouse benzeri ses odalarını yayına almaya hazırlanmasıyla gündeme gelen LinkedIn, bugün paylaştığı bir gönderiyle içerik üreticileri görsel içerik üretmeye teşvik edecek özelliklerini paylaştı. Şirket, bu kapsamda tıklanabilir görselleri, görsel tasarım şablonlarını ve kaydırmalı Carousel gönderileri tanıttı. 

Tıklanabilir görseller 

Bu yeni içerik formatı sayesinde LinkedIn kullanıcıları bundan sonra görsellere tıklanabilir bağlantılar ekleyebilecek. Adeta Instagram'da gördüğümüz bağlantı çıkartmalarının bir benzeriyle karşımıza çıkan LinkedIn, kullanıcıların dönüşüm oranlarına katkıda bulunmak istiyor. Özellik önümüzdeki haftalarda kullanıcıların ilgisine sunulacak. 

Nasıl kullanılıyor? 

Gönderilere fotoğraf ya da video ekledikten sonra "bağlantı ekle" butonuna tıklayarak görsel ve videoya web sitesi bağlantısı ekleyebiliyorsunuz. Yine Instagram'da gördüğümüz gibi bağlantıya çıkartmasını bir metin ile kişiselleştirebiliyorsunuz. 

Görsel tasarım şablonları

Görsel tasarım şablonları ise görsel içerik paylaşmak isteyen ancak tasarıma vakti bulunmayan kullanıcılar için harika bir çözüm sunuyor. Bu yeni özelliği, daha önce Facebook'ta gördüğümüz metin özelliğinin kurumsallaşmış versiyonu olarak tanımlayabiliriz. 

Nasıl kullanılıyor? 

LinkedIn'in mobil sürümünde Paylaşım kısmına giderek "Şablon kullan" seçeneğine basın. Bu alanda 10'dan fazla kişiselleştirilebilir şablonla karşılaşacaksınız. Şablonların arka plan rengini veya fontunu değiştirebilir, metninizi şablona ekleyerek paylaşabilirsiniz. Eğer isterseniz şablonlara bağlantı çıkartması eklemeniz de mümkün. 

Kaydırmalı Carousel gönderileri 

Instagram içerik üreticileri arasında "kaydırmalı post" ibaresiyle tanınan Carousel gönderileri yakında LinkedIn'de boy göstermeye başlayacak. Kullanıcılar, Carousel gönderileri ile endüstri trendlerini paylaşabilir, bir süreci adım adım anlatabilir ve takipçilerine önerilerde bulunabilir. Şu an için sınırlı sayıda kullanıcı ile test edilen bu yeni içerik formatının son baharda tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Sahip olduğu profesyonel imaj ile LinkedIn, Meta uygulama ailesinden, TikTok ve YouTube gibi platformlarda ayrışıyor. Ancak yıllardır diğer sosyal ağlarda kullanılan özelliklerin LinkedIn'de şu an boy göstermesi, şirketin ürün yönetiminde ihtiyatlı adımlar atmayı tercih ettiğini gösterebilir. LinkedIn platformdaki görsel içeriklerin yıldan yıla yüzde 20 büyüme gösterdiğini belirtiyor. Bu da şirkete, 820 milyon kullanıcısına yeni araçlar sunmak için ihtiyacı olan veriyi veriyor. 

Geçtiğimiz sene platformdaki içerik üreticilerini önceliklendirmeye başlayan LinkedIn, 2021'in mart ayında içerik üreticilerini desteklemek için yeni araçlar yayınlarken, 2021'in Eylül ayında içerik üreticilere özel 25 milyon dolarlık fonunu duyurdu. 

LinkedIn İçerik Üreticisi Strateji Ürün Lideri Keren Baruch, İçerik üreticilerine özel interaktif araçlar yayınlanamaya devam edeceklerini dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.