Yapay zeka destekli tıbbi belgeleme girişimi Abridge 12,5 milyon dolar yatırım aldı

Florian Metze, Sandeep Konam ve Shivdev Rao tarafından kurulan şirket, sağlık kurumlarıyla hastalar arasında geçen konuşmaları kaydediyor. Bu konuşmaları geliştirdiği yapay zeka aracığıyla kopyalıyor.
Yapay zeka destekli tıbbi belgeleme girişimi Abridge 12,5 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli tıbbi belgeleme girişimi Abridge 12,5 milyon dolar yatırım aldı. 12,5 milyon dolarlık tur, Witington Ventures tarafından yönetildi. Tura Union Square Ventures, Bessemer Venture Partners, Whistler Capital, Pillar Venture Capital ve UPMC Enterprises dahil oldu. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 27 milyon dolara çıktı. 

Florian Metze, Sandeep Konam ve Shivdev Rao tarafından kurulan şirket, sağlık kurumlarıyla hastalar arasında geçen konuşmaları kaydediyor. Bu konuşmaları geliştirdiği yapay zeka aracığıyla kopyalıyor. Hastanın sağlık durumu, semptomları ve tedavi yöntemiyle ilgili bilgileri organize ederek özetliyor. 2019'da kurulan şirket, hastalarla ilgili EHR yani hastane bilgi sistemlerine notlar yolluyor. Ayrıca uzaktan sağlık platformlarına entegre oluyor. Teşhis ve ilaçları hakkında daha fazla bilgi edinmelerine ve hastanın hastalığı ile ilgili tıbbi seyrini izlemesine yardımcı oluyor.

Kişisel sağlık verisi, işleme faaliyetleri, bilgisayar ve internet teknolojileri ile mobil teknolojilerde meydana gelen gelişmeler ile birlikte günümüzde, geçmişe oranla oldukça kolaylaştı. Özellikle ABD'de Covid-19 salgını pek de iyi işlemeyen sağlık sistemine yenilik getiren şirketlere yapılan yatırımlar günden güne artıyor. 

2020'de Google Cloud, tıbbi kayıtları analiz etmek için iki AI destekli aracı, Healthcare Natural Language API'yi ve AutoML Entity Extraction for Healthcare'i piyasaya sürdü. Bu alana yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Geçen yıl Aralık ayında aynı alanda faaliyet gösteren Suki 55 milyon dolar yatırım aldı.

Microsoft Nisan 2021'de ses tanıma teknoloji şirketi Nuance Communications'ını 20 milyar dolara satın aldı. Şirketin geliştirdiği Dragon Medical One adlı platformuyla tıbbi dökümantasyon hizmeti veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.