Akıllı baş bandı Muse 9,5 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı baş bandı olarak tanımlanan cihaz, kullanıcıların beyin frekanslarını dijital sinyallere dönüştürüyor. Bu bant temelde uyku kalitesini  artırmak amacıyla tasarlandı. Şirketin asıl amacı kişilerin stres ve anksiyete gibi sorunlarını çözmek.
Akıllı baş bandı Muse 9,5 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı baş bandı Muse 9,5 milyon dolar yatırım aldı. 9,5 milyon dolarlık yatırım, BDC Capital, Sonny Vu's Alabaster ve Export Development Canada tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım yeni bir abonelik hizmeti oluşturmak için kullanılacak. 

Kişisel meditasyon asistanı olarak adlandırılan Muse, Interaxon tarafından da üretiliyor. 2014 yılında EEG, yani bir elektroensefalogram cihazı olarak piyasaya sürüldü. Akıllı baş bandı olarak tanımlanan cihaz, kullanıcıların beyin frekanslarını dijital sinyallere dönüştürüyor. Bu bant temelde uyku kalitesini  artırmak amacıyla tasarlandı. Şirketin asıl amacı kişilerin stres ve anksiyete gibi sorunlarını çözmek. Ayrıca cihaz, beyin dalgalarını ölçmenin yanı sıra, nabız, nefes hızını değerlendiriyor. Yağmur ormanları, su sesi gibi sakinleştirici ses efektlerinin de bulunduğu bir cep telefonu uygulamasıyla çalışıyor.

Covid-19 pandemisinde ilgi yoğundu

Özellikle Covid-19 pandemisinden sonra metabolizmayı güçlendirmeye yönelik alışkanlıkların yanı sıra ruh sağlığını korumaya yönelik iyi yaşam platformları ön plana çıktı. Kişilerin psikolojik anlamda yıprandığı bu zor günlerde meditasyon uygulamaları popülerliklerini artırdı. Tüketicilerin ilgisi yatırımcıları bu alana olan ilgisini artırdı. 

Uygulama analiz firması Sensor Tower'ın paylaştığı bilgilere göre en popüler meditasyon uygulaması konumunda bulunan Calm uygulaması sadece Nisan 2020'de 3,9 milyon kez indirildi. Listenin ikinci sırasında ise 1,5 milyon indirilme ile Headspace bulunuyor. Üçüncü sırada ise geçen yılın ağustos ayında 2,3 milyon euro yatırım alan yerli girişim Meditopia var idi. Paylaşılan bilgilere göre Meditopia, nisan ayında 1,4 milyon kez indirildi. Bu araştırmanın sonuçları (hatırlatmak gerekirse) Mayıs 2020'de yayınlandı. Yani pandeminin en belirsiz olduğu henüz aşı uygulamasının kitleselleşmediği zamanlardı. Bu durum insanlar arasında panik ve korku iklimi yaratmıştı.

Nisan ayında ise yerli meditasyon uygulaması Meditopia inceleyen bir yazı yayınlamıştık. 2020 yılının Haziran ayında ise 60 milyon dolar değerleme üzerinden önemli bir yatırım alan Meditopia'nın içinde nefes egzersizleri, farkındalık meditasyonu, meditasyon müziği, yönlendirmeli meditasyon, uyku meditasyonu, sabah meditasyonu, kaygı için meditasyon, uyku müziği ve uyku sesleri gibi pek çok farklı kategori yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.