Tuğrul Tekbulut, siber güvenlik sektöründe Timus Networks ile hedefini büyütüyor

Logo'nun kurucusu Tuğrul Tekbulut tarafından hayata geçirilen siber güvenlik girişimi Timus Networks, TechOne'dan 10 milyon dolar değerleme ile 1 milyon dolar yatırım aldı. 
Tuğrul Tekbulut, siber güvenlik sektöründe Timus Networks ile hedefini büyütüyor

Tuğrul Tekbulut'u birçoğumuz Logo Yazılım'ın kurucusu olarak tanıyoruz. 1984 yılında Logo Yazılım'ı hayata geçiren Tuğrul Tekbulut, aynı zamanda 2013'te siber güvenlik şirketi Berqnet'i kurmuştu. Tekbulut, geçtiğimiz sene ise yine siber güvenlik alanında bir satın alım gerçekleştirmişti.

Tekbulut, Ahmet Polat’ın kurduğu bulut tabanlı siber güvenlik ve ağ yönetim platformu LOKI’de TRAngels melek yatırımcılara ait hisselerin tamamını satın almıştı. Bu satış ile yatırım yapılan değerlemenin 4 katına ulaşan bir değerlemeyle hisse satışı gerçekleştirilmişti.

Tuğrul Tekbulut, Berqnet'ten sonra bir diğer siber güvenlik adımını da ABD'de attı. LOKI ile birleşme sonucu SASE (Secure Access Service Edge) teknolojisi geliştirildi ve yeni bir marka olarak globale açılmaya karar verdiler. Hemen akabinde Timus Networks, ABD'de faaliyet göstermeye başladı. 

Kısa süre önce faaliyetlerine başlayan Timus Networks, son teknoloji ZTNA ve SASE teknolojileri ile modern iş yerlerinin ağ güvenliği ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış bir platform sunuyor. Boston merkezli Timus Networks, çalışanları, cihazları ve uygulamaları nerede olurlarsa olsunlar güvenli bir şekilde bağlayarak işletmelerin daha verimli iş akışları elde etmelerine yardımcı oluyor. Timus çözümleri, özel olarak tasarlanmış bulut tabanlı SASE mimarisine sahip. Ayrıca Dinamik Güvenlik Duvarı, AI destekli Güvenli Web Ağ Geçidi, Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma ve İzinsiz Girişi Önleme Sistemi gibi siber güvenlik bileşenlerini de içeriyor.

Tuğrul Tekbulut'tan edindiğimiz bilgilere göre Timus Networks, şimdi TechOne'dan 10 milyon dolar değerleme ile 1 milyon dolar yatırım aldı. Hedef ise Timus Networks'ü global marka yapmak. Önümüzdeki süreçte hem yatırımlarla hem de gelişmeleri ile adını çokça duyacağıza benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.