Yerli oyun girişimi Agave Games, 7 milyon dolar tohum yatırım aldı

Agave Games'in 7 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Londra merkezli Balderton Capital'ın liderliğinde gerçekleşti.
Yerli oyun girişimi Agave Games, 7 milyon dolar tohum yatırım aldı

Girişim ekosistemimizin en popüler alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimlerinin her geçen gün yeni bir yatırım ile karşımıza çıktıklarını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında çekirdek öncesi yatırım turunu tamamlayan Agave Games, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Agave Games, tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım aldı. Agave Games'in 7 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Londra merkezli Balderton Capital'ın liderliğinde gerçekleşti. Balderton Capital'ın mobil oyun ekosistemimizin en önemli girişimleri arasında yer alan Dream Games'in yatırımcıları arasında yer aldığını da paylaşalım.

Söz konusu yatırım turuna, Balderton Capital haricinde ise Felix Capital ve 500 Istanbul da katıldı. Hatırlatmak gerekirse 500 Istanbul, Agave Games'in geçtiğimiz yıl gerçekleşen çekirdek öncesi yatırım turuna da katılmıştı. Agave Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, alınan 7 milyon dolarlık yeni yatırımı ekibini büyütmenin yanı sıra önümüzdeki 18 boyunca hem iOS hem de Android platformları için casual bulmaca oyunları geliştirmek için kullanacak.

Agave Games kurucuları

Alper Öner, Burak Kar, Baran Terzioğlu ve Oğuzhan Merdivenli tarafından İstanbul'da kurulan Agave Games, şu an için 12 kişilik bir ekibe sahip. Şu an için causal bulmaca oyunlarına odaklanan girişim, ilk oyununu ise önümüzdeki sunmayı hedefliyor.

Piyasadaki en yaygın ve uzun ömürlü gündelik bulmaca oyununu yaratmak için mobil oyun endüstrisindeki deneyimlerinden yararlanma fırsatına sahip olduklarını belirten Agave Games kurucu ortağı ve CEO'su Alper Öner, Balderton ve Felix Capital'ın desteğine sahip olmalarının onlar için oldukça önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan 500 Global ortaklarından Enis Hulli, Agave Games'in Türkiye'den çıkacak güçlü bir oyun firması olma vizyonu ile birlikte hem doğru yatırımcıları hem de önemli yetenekleri kendine çekebilecek başarılı bir takıma sahip olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.