255 milyon dolar yatırım alan Dream Games'in değerlemesi 2,75 milyar dolara ulaştı

Edindiğimiz bilgilere göre Dream Games, C serisi yatırım turunda 255 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 255 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Dream Games'in değerlemesi ise 2,75 milyar dolar olarak açıklandı.
255 milyon dolar yatırım alan Dream Games'in değerlemesi 2,75 milyar dolara ulaştı

155 milyon dolar yatırım alan yerli girişim Dream Games'in değerlemesinin 1 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Dream Games tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, oldukça büyük bir yeni yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Dream Games, C serisi yatırım turunda 255 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 255 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Dream Games'in değerlemesi ise 2,75 milyar dolar olarak açıklandı. Dream Games, alınan yeni yatırımlar birlikte 1 milyar dolara değerle ulaşmasının ardından henüz 1 yıl bile geçmeden değerlemesini neredeyse 3 katına çıkarmış oldu. 

Toplam yatırım 468 milyon dolara ulaştı

C serisi yatırım turuna Index Ventures liderlik etti. Index Ventures'ın haricinde ise Makers Fund, BlackRock, IVP, Kora ve Balderton Capital gibi önemli firmalar da yatırım turuna katıldı. 255 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Dream Games'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 468 milyon dolara ulaşmış oldu.

Ülkemizden çıkan unicornlardan biri olan Dream Games, 2019 yılında mobil oyunlar geliştirme hedefi ile birlikte kuruldu.  Dream Games'in ilk oyunu olan Royal Match oyunun, 2021 yılında dünyanın en fazla hasılat yapan mobil oyunlarından biri olurken olduğunu ve ABD, İngiltere ve diğer önemli pazarlarda en büyük ilk 10 mobil oyun arasında yer aldığını da ekleyelim.

2022 yılında yeni bir oyunun geliştirilmesine başlamayı da planlayan Dream Games, şu an için 80 kişilik bir ekibe sahip. Dream Games tarafından aktarılan bilgilere göre 2022 yılında ekibin 120 kişiye çıkarılması da hedeflenenler arasında yer alıyor.

Hatırlatmak gerekirse Dream Games'in Index Ventures liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Haziran ayında ise şirket, Index Ventures ve Makers Fund'ın ortak liderliğiyle birlikte 155 milyon dolar yatırım almıştı.

2021 yılında toplamda 205 milyon dolar yatırım almayı başaran Dream Games, 2021 yılında ülkemizde en çok yatırım alan 3. girişim de oldu. Dream Games’in elde ettiği başarıdan ve yatırımcıların ilgisinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Dream Games CEO’su Soner Aydemir, her biri kendi alanında dünya standartlarında işler ortaya koyan takım arkadaşları ile birlikte mobil oyun sektöründe birçok kaliteli ve kalıcı işe imza atmayı hedeflediklerini de paylaştı.

Mobil oyun girişimleri 2022 yılına hızlı başladı

Ülkemizdeki girişim ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri, önemli yatırımlar almaya da devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse Ace Games'in tohum yatırım turunu 25 milyon dolar değerleme ile tamamladığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık.

Büyük yatırımlar 2022 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Dün de mobil oyunlar geliştiren Spyke Games, Griffin Gaming Partners'tan 55 milyon dolar tohum yatırım aldığını paylaşmıştık. Yılın ilerleyen dönemlerinde de mobil oyun sektöründe büyük yatırımlar görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.