Agave Games, çekirdek öncesi yatırım turunu tamamladı

Edindiğimiz bilgilere göre casual oyun yayıncısı olarak faaliyet gösteren Agave Games, çekirdek öncesi yatırım turunu tamamladı.
Agave Games, çekirdek öncesi yatırım turunu tamamladı

Girişim ekosistemimizin en popüler alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri yatırımlar almaya devam ediyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre casual oyun yayıncısı olarak faaliyet gösteren Agave Games, çekirdek öncesi yatırım turunu tamamladı.

Söz konusu yatırım turunun 500 İstanbul ve Akın Babayiğit'in liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim. Şirket değerlemesi veya ne kadar yatırım yapıldığı ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı. Alper Öner ve Oğuzhan Merdivenli tarafından  kurulan Agave Games, ilk etapta beraber çalışacakları 5 stüdyoluk bir ağ kurmayı hedefliyor. 

Casual oyun üretimi ve yayıncılığında oldukça deneyimli bir ekibe sahip olan Agave Games, mobil oyun yayımcılığında önemli rol oynayan oyun üretimi ve üretilen oyunların dijital ortamda pazarlanması unsurları arasındaki köprüyü güçlendirmeyi hedefliyor.

Beraber çalıştıkları stüdyolar ile yakın temasta çalışacaklarını belirten Agave Games kurucu ortağı Oğuzhan Merdivenli, stüdyolar ile yayıncılar arasındaki iletişimin önemini vurgulayarak, başarılı oyunlara ulaşabilmek için fikir aşamasından itibaren stüdyo ve yayımcının tek bir ekip gibi çalışması gerektiğini de dile getirdi.

Erken aşama yatırımlarda en önemli faktörün takım olduğunu belirten 500 İstanbul'un ortaklarından Enis Hulli, Oğuzhan ve Alper’in bu alanda ülkemizin bir sonraki büyük başarı hikayesini yazacağına inandıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.