Netflix’in 221 milyon abonesinin yüzde 1′inden azı, platformun mobil oyunlarına ilgi gösteriyor

Uygulama analitiği şirketi Apptopia’ya göre, Netflix'teki oyunlar toplamda 23,3 milyon kez indirildi ve günlük ortalama 1,7 milyon kullanıcıya ulaştı.
Netflix’in 221 milyon abonesinin yüzde 1′inden azı, platformun mobil oyunlarına ilgi gösteriyor

Dijital yayın devi Netflix, bir süredir platformunda mobil oyunlara da bir alan ayırıyor. Hatta şirket bu kapsamda ciddi satın alımlar ve yatırımlar yapıyor. Bunun son örnekleriyle de geçtiğimiz mart ayında karşılaşmıştık. Netflix, önce mobil oyun geliştiricisi Next Games'i 65 milyon euroya, daha sonra ise aynı sektörden başka bir şirket olan Boss Fight Entertainment'ı belirsiz bir miktar karşılığında satın almıştı. Şirket, yaptığı hamlelerle mobil oyunlara odaklansa bile, yapılan araştırmalar kullanıcıların bu oyunlara pek ilgi göstermediğini ortaya koyuyor.

Uygulama analitiği şirketi Apptopia’ya göre, oyunlar toplamda 23,3 milyon kez indirildi ve günlük ortalama 1,7 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu sayı Netflix’in 221 milyon abonesinin yüzde 1'inden daha azına tekabül ediyor.

Netflix, platformu için oyunları 2021'de piyasaya sürdü ve şu anda kendi mobil uygulaması aracılığıyla 25'ten fazla oyun sunuyor. Şirket, kataloğunu 2022'nin sonuna kadar ikiye katlamayı ve 50'den fazla oyunu piyasaya sürmeyi planlıyor.

Netflix’in genel stratejisi için oyunların önemi, son aylarda tartışmalı bir şekilde arttı. Son dönemde neredeyse 1 milyon abone kaybeden Netflix'in mobil oyunlara yönelme çabası da aslında bundan kaynaklanıyor. Ancak Netflix'in söz konusu oyunlar olduğunda daha fazla yol alması gerekiyor. Zira yine Apptopia'ya göre en popüler mobil oyunlar arasında gösterebileceğimiz Subway Surfers, Roblox ve Between Us gibi oyunların her biri 100 milyondan fazla indirme sayısına sahip. 

Netflix kullanıcıları, platform üzerinden oyun oynamak için Netflix'in mobil uygulamasını kullanabilir. Bunun için uygulamaya girdiğinizde alttaki menüde gördüğünüz oyunlar sekmesine tıklamak ve istediğiniz oyunu seçmek yeterli oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.