Gastrointestinal sistem hastalıklarına odaklanan girişim Salvo Health 10,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

2021 yılında kurulan şirket, irritabl bağırsak sendromu ve reflü hastalığı gibi kronik bağırsak rahatsızlıkları olan kişileri doktorlarla eşleştiriyor. Beslenme, egzersiz, uyku ve stres yönetimi için plan oluşturmaya yardımcı oluyor.
Gastrointestinal sistem hastalıklarına odaklanan girişim Salvo Health 10,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Gastrointestinal sistem hastalıklarına odaklanan girişim Salvo Health 10,5 milyon dolar tohum yatırım aldı. 10,5 milyon dolarlık yatırım, Threshold Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırımına Torch Capital ve Felicis Ventures katıldı. 

Gastrointestinal; "ağız ile anüs arasında uzun tubüler yapı ve bu yapı ile ilişkili birçok organı içine alan ve temel görevi sindirim olan bir sistem" olarak tanımlanıyor. 2021 yılında kurulan şirket, irritabl bağırsak sendromu ve reflü hastalığı gibi kronik bağırsak rahatsızlıkları olan kişileri doktorlarla eşleştiriyor.

Beslenme, egzersiz, uyku ve stres yönetimi için plan oluşturmaya yardımcı oluyor. Hastaların reçeteli ilaçlarına erişmesini sağlıyor. Aylık 127 dolar abonelik ücreti alan şirket; Avi Dorfman, Jason Finger ve Jeffrey Glueck tarafından kuruldu. Salvo, şu anda California, Florida, Illinois, Michigan, Ohio, New Jersey, New York, Pennsylvania, Texas, Tennessee, Connecticut, Kentucky ve Virginia'da faaliyet gösteriyor.

Fonksiyonel sindirim sistemi bozukluğu; hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık ve reflü benzeri belirtilerin uzun süre devam etmesi olarak kategorilendiriliyor. Bu hastalıklar, her 10 kişiden 7'sinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu yüzden Salvo, bu alanda faaliyet gösteren tek şirket değil.

Ekim 2021'de fonksiyonel sindirim sistemi bozukluğu hastalıkları (gastrointestinal hastalıklar) odağında çalışan Oshi Health, 23 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Flare Capital Partners, Bessemer Venture Partners ve Frist Cressey Ventures, CVS Health Ventures ve Takeda Digital Ventures katıldı. Yeni yatırım, şirketi genişletmek ve teknolojisini geliştirmek için kullanılacak. Oshi, ilk olarak 2018'de inflamatuar bağırsak hastalığı olan kişilerin durumlarını yönetmelerine yardımcı olmak için bir uygulama başlatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.