IoT donanımları ve yazılımları üreten Bab IoT, 2 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

IoT donanımları ve yazılımları üreten İzmir Teknopark merkezli Bab IoT, 2 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı.
IoT donanımları ve yazılımları üreten Bab IoT,  2 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Idenfit’in kurucusu Nazım Onur Bayındır’ın kurucu ve yatırımcı olduğu, Ebay Türkiye eski yöneticisi Gülbin Çoruh’un ise kurucu ortağı ve CEO'su olduğu Bab IoT, ilk yatırım turunu tamamladı. IoT donanımları ve yazılımları üreten İzmir Teknopark merkezli Bab IoT, 2 milyon euro değerleme üzerinden yüzde 10 hisse devri yaptı. Yatırım turuna Ideal System CEO'su Hicham Hanjik katıldı.

Bab IoT, ikinci yatırımı olan bu tur ile büyüme planlarına uygun şekilde ilerlemeyi hedefliyor. Şirket, 2023 yılında Almanya'da şirketleşmeyi ve oradaki ofisini resmi olarak açmayı planlıyor. Bab IoT, yatırım turu ile birlikte yetenek ekosistemini genişletmeyi ve daha geniş topluluklara ulaşmayı da hedefliyor.

Nesnelerin veya kişilerin konum tespitinin büyük avantajı nedeniyle, erişim ve izleme sistemlerinin uygulanması son zamanlarda birçok şirket için vazgeçilmez hale geldi. Bu kapsamda Bab IoT, kullanıcıların hızlı erişime sahip olmalarına olanak tanıyan tasarımıyla kendi teknolojisini sunuyor. Ayrıca, kullanıcıların erişim konumunu ve zamanını kolayca takip etmelerini sağlayan gerçek zamanlı konum bilgileri sağlıyor.

Bab IoT, 2016 yılından bu yana geçiş kontrol, iç mekan navigasyon, iç mekan izleme ve konum tabanlı hizmetler alanında çözümler geliştiriyor ve kullanıma sunuyor. Güvenlik pazarına yönelik geçiş kontrol donanımları üreten Bab IoT, bulut tabanlı geçiş yönetim platformu ile hem kurumsal hem de bireysel kullanıma hitap ediyor.

Bab IoT, kurumsal çözümlerin yanı sıra envanter yönetimi, sıcaklık haritası, oda kapasitesi, bölge kontrolü, izleme ve sosyal mesafe gibi çözümlere de sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.