Kırsal bölgelerdeki sağlık hizmetlerine odaklanan Homeward Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Homeward, uygun fiyatlı temel ve özel sağlık hizmetine erişimi iyileştirmeye odaklanıyor. Şirket, fiziksel muayene, hastalık teşhisi için test, bakım gibi hizmetler veriyor. Yereldeki sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışıyor. 
Kırsal bölgelerdeki sağlık hizmetlerine odaklanan Homeward Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Kırsal bölgelerdeki sağlık hizmetlerine odaklanan Homeward Health, 50 milyon dolar yatırım aldı. 50 milyon dolarlık yatırıma ARCH Venture Partners ve Human Capital liderlik etti. ABD merkezli şirket, yatırım turuna General Catalyst ve erken aşama sağlık girişim fonu 7wireVentures'ın kurucu ortakları Lee Shapiro ve Glen Tullman katıldı. Ayrıca şirlet, Medicare odaklı çalışan ABD merkezli sağlık girişimi Priority Health ile yaptığı ortaklığı duyurdu. 

Dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesi olan ABD'de nüfusun önemli bölümü kırsal bölgelerde yaşıyor. Bu bölgelerdeki hastanelerin kapanmasının hızlanması ve hastanelerde yetersiz doktor bulunması nedeniyle ülkedeki insanlar adil ve eşit sağlık hizmeti alamıyor.  Temmuz 2018'de kurulan Homeward da bu duruma çare olmak için çalışıyor. Homeward, uygun fiyatlı temel ve özel sağlık hizmetine erişimi iyileştirmeye odaklanıyor. Şirket, fiziksel muayene, hastalık teşhisi için test, bakım gibi hizmetler veriyor. Yereldeki sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışıyor. 

ABD'de 1929-1930 Büyük Krizi etkisiyle Federal Hükümet sağlık sigortası kurumlarının kurulmasını ve gelişmesini teşvik etmiş olsa da ülke diğer gelişmiş ülkelerden farklı olarak genel sağlık hizmetlerinde farklı politikalar uyguluyor. Covid-19 pandemisinin de etkisiyle bu alanda çalışan sağlık girişimi sayısı arttı. Bu girişimler, yatırımcıların dikkatini çekti.

Kasım 2021'de medicare odaklı çalışan EasyHealth, 135 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna  Anthemis Group ve QED Investors; Victory Park Capital, Nationwide Ventures, Health Ventures, Brewer Lane ve Operator Partners'ın katılımıyla öncülük etti. Yeni yatırım şirketin büyüme hedefleri için kullanılacak.

Yatırımcıları arasında yer alan Victory Park Capital'in ortağı Connell Hasten yaptığı açıklamada, "EasyHealth, medicare sektörü içinde gelecekteki büyüme fırsatlarını yakalamak için iyi bir konumda. Şirketin ABD vatandaşlarının ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış yaklaşımını destekliyoruz" diye konuşarak şirketin onlar için önemini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.