Çin arama motoru Baidu, otonom araç çağırma birimi Apollo Go aracılığıyla ülkede sürücüsüz robotaksi hizmeti sunma izni aldı

Baidu, araç çağırma hizmetini 2025 yılına kadar 65 şehre çıkarmayı planlıyor. 2030 yılında ise bu rakamın 100'e ulaşacağı tahmin ediliyor.  Şirket, bu yılın sonuna kadar mevcut filosuna 300 adet Apollo 5'inci nesil robotaksi eklemeyi hedefliyor.
Çin arama motoru Baidu, otonom araç çağırma birimi Apollo Go aracılığıyla ülkede sürücüsüz robotaksi hizmeti sunma izni aldı

Çin arama motoru Baidu, otonom araç çağırma birimi Apollo Go aracılığıyla ülkede sürücüsüz robotaksi hizmeti sunma izni aldı. Otonom araçlara eşlik edecek bir operatör bulundurulması şartı getirildi. İzin, Chongqing ve Wuhan şehirlerini kapsıyor. Araç çağırma servisi, Wuhan’da  sabah 9’dan akşam 5’e kadar çalışacak. 13 kilometrekarelik alanı kapsayacak. Chongqing’in de ise Yongchuan Bölgesi’nde verilecek hizmet, 30 kilometrekarelik bir alanda 09:30-16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Baidu, araç çağırma hizmetini 2025 yılına kadar 65 şehre çıkarmayı planlıyor. 2030 yılında ise bu rakamın 100'e ulaşacağı tahmin ediliyor.  Şirket, bu yılın sonuna kadar mevcut filosuna 300 adet Apollo 5'inci nesil robotaksi eklemeyi hedefliyor. Bu, Çin için önemli bir  gelişme. Çünkü ülkede ilk defa bir otonom araç şirketi tamamen sürücüsüz araç çağırma hizmeti sunacak. Bu iki şehir yoğun nüfuslu olmamasıyla dikkat çekiyor. otonom sistemlerin çalışmasını kolaylaştıran birçok yeni, geniş yollara sahip. 

Geçen ay, General Motors'un sürücüsüz araç birimi Cruise, Dubai sokaklarının haritasını çıkarmaya başladığını duyurdu. Geçen yılın Nisan ayında burada robotaksi hizmeti için hazırılıklara başlayan şirket, haritalama yapmak için iki elektrikli otonom aracını Dubai'ye gönderdi.

Bu, "Kendi Kendini Yöneten Ulaşım Stratejisi" olarak adlandırılan projenin bir parçası... Çünkü Dubai, 2030'a kadar ülkede yapılan seyahatlerin yüzde 25'ini kendi kendine giden ulaşım sistemleriyle değiştirmeyi amaçlıyor. Dubai bu projeyi 2030 yılına kadar 4 bin araç ile ölçeklendirmeyi planlıyor. SoftBank Vision Fund, Microsoft ve Honda tarafından desteklenen Cruise da 2029 yılına kadar Dubai'nin özel robotaksi sağlayıcısı olarak seçildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.