Uber, Zomato'daki yüzde 7.8 hissesinden 707 milyon dolar zarar etti

İkinci çeyrek için 2,6 milyar dolarlık net zarar bildiren Uber, Zomato'daki yüzde 7.8 hissesini 390 milyon dolardan yüksek bir fiyata sattı. Zomato, 2020 yılının başında Uber Eats'in Hindistan operasyonunu satın almıştı.
Uber, Zomato'daki yüzde 7.8 hissesinden 707 milyon dolar zarar etti

Zomato, 2020 yılının başında Uber Eats'in Hindistan operasyonunu satın almıştı. Bu anlaşma sonucunda Uber de Zomato'dan hisse satın almıştı. İkinci çeyrek için 2,6 milyar dolarlık net zarar bildiren Uber, Zomato yatırımında bu yılın ilk yarısında ve 30 Haziran 2022'de sona eren çeyrekte 707 milyon dolarlık gerçekleşmemiş bir zarar üstlendiğini söylemişti.

Şimdi paylaşılan bilgilere göre Uber'in Zomato'daki yüzde 7.8 hissesini 390 milyon dolardan yüksek bir fiyata sattığı iddia edildi. Zomato'nun hisseleri yıl boyunca oldukça kötü bir performans sergiledi. Hisseler, ilk halka arz öncesinde şirkette hisseleri olan yatırımcıların kilitlenme süresinin sona ermesinden sonra, geçtiğimiz hafta tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. Zomato'nun piyasa değeri, bir önceki yılın ilk gününde 13,2 milyar dolar iken şu anda 5.25 milyar dolar seviyesinde.

Zomato, zamanında Hindistan'daki en güçlü rakibi Swiggy ile rekabet edebilmek amacıyla Uber Eats'in Hindistan operasyonunu satın almıştı. Uber, Hindistan'daki gıda dağıtım işini, 206 milyon dolar karşılığında yerel rakibi Zomato'ya satmıştı. Anlaşmanın bir parçası olarak Uber, zarar eden Zomato'dan yüzde 9,99 hisse satın almıştı. 

Uber, 2017’nin ortalarında Hindistan’da yiyecek dağıtım hizmeti UberEats'i başlatmıştı. Müşterileri kazanmak için büyük indirimler sunsa da UberEats, her gün 1 milyondan fazla sipariş alan Zomato ve Swiggy için hiçbir zaman tehdit oluşturmamıştı. 

Uber ve Zomato, konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.