Zomato, Uber Eats'in Hindistan operasyonunu satın aldı

Uber Eats'te yer alan tüm teslimat sürücüleri ve müşteriler hakkındaki telefon numaraları ve sipariş geçmişi de dahil olmak üzere temel bilgiler Zomato'ya aktarılacak
Zomato, Uber Eats'in Hindistan operasyonunu satın aldı

Geçtiğimiz ay sizlere, Zomato'nun Uber Eats'in Hindistan operasyonunu satın almak için görüşmelere başladığı haberini aktarmıştık. Beklenen satın alma gerçekleşti ve Zomato, Uber Eats'in Hindistan operasyonunu satın aldı. Kesin olmayan kaynaklara göre satın alma bedelinin 350 milyon dolar olabileceğini de belirtelim.

Şimdiki süreçte Uber Eats'te yer alan tüm teslimat sürücüleri ve müşteriler hakkındaki telefon numaraları ve sipariş geçmişi de dahil olmak üzere temel bilgiler Zomato'ya aktarılacak. Bununla birlikte Hindistan'daki Uber Eats kullanıcıları yiyecek sipariş vermek için butona bastıklarında bildirim Zomato'ya iletilecek. Bu operasyon süreci 6 ay sürecek. 

Uber, yatırımcılardan kâr elde etmek için artan baskı ile karşı karşıya kaldı ve 2019'un mayıs ayında, hayal kırıklığı yaratan ilk halka arzdan sonra maliyetlerin çoğunu ve çalışanlarını bıraktı. Fakat yiyecek dağıtım hizmeti Uber Eats hızla büyürken, dünya çapında da ciddi rakiplerle karşılaşmaya başladı. Zira bunun sonucunda şirket yeni kullanıcılar kazanmak için promosyon tekliflerine yoğun bir şekilde harcama yapmak zorunda kaldı.

Uber, 2017’nin ortalarında Hindistan’da yiyecek dağıtım hizmeti UberEats'i başlattı. Yolculuk paylaşım devi, müşterileri kazanmak için büyük indirimler sunsa da UberEats, her gün 1 milyondan fazla sipariş alan Zomato ve Swiggy için hiçbir zaman tehdit oluşturmadı diyebiliriz. Zira bu da şirketin kendi ürününü satmak isteme nedenini açıklıyor. UberEats'in günlük sipariş hacminin 600 binin altına düştüğü de paylaşılan bilgiler arasında. Bununla birlikte UberEats Hindistan ve Güneydoğu Asya başkanı Bhavik Rathod ve UberEats merkezi operasyonlar başkanı Deepak Reddy gibi yöneticiler de şirketten ayrıldı. Bu gelişmelerin akabinde UberEats'te sıkıntılar yaşanmaya başlandı.

Her ne kadar Uber Eats, Zomato'ya satılmış olsa da Uber'in faaliyetleri ülkede aynı şekilde devam ediyor. Zomato'nun da bu satın almayla şu anda pazar lideri olan Swiggy'nin önüne geçeceği tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.