Avustralyalı dijital banka girişimi Volt 48 milyon dolar yatırım aldı

Avustralyalı dijital banka girişimi Volt, 48 milyon dolarlık Seri C yatırımı aldığını duyurdu. Dijital bankacılık girişimi bugüne kadar aldığı yatırım miktarını 100 milyon dolara çıkarmayı başardı.
Avustralyalı dijital banka girişimi Volt 48 milyon dolar yatırım aldı

Sydney merkezli dijital bankacılık girişimi Volt, bugüne kadar aldığı yatırımları arasına bir yenisini ekleyerek aldığı toplam yatırım miktarını 100 milyon doların üzerine çıkarttı. Son aldığı 48 milyon dolar yatırımla birlikte, Avustralya pazarında büyük bankalara kafa tutmak isteyen bankacılık girişimi yol haritasını da paylaştı.

Volt, son olarak Seri D yatırımı için fon toplamaya başladığını ve bu yatırımla birlikte regülatörün gereksinimlerini karşılamayı ve ürünlerine yeni ürünler eklemeyi hedeflediğini açıkladı. Seri D yatırım fonunda daha çok İngiltere ve Orta Doğu bölgesinden yatırımcıları hedefleyecek Volt'un hali hazırda Avustralya, Hong Kong ve Singapur'dan yatırımcıları bulunuyor.

Volt CEO'su ve kurucu ortağı Steve Weston ayrıca platform bazlı bankacılık modeli üzerinde çalıştıklarını ve yeni kurdukları dijital bankacılık altyapısından da bahsetti. Yatırımla birlikte insan kaynağına da yatırım yapacak olan Volt, özellikle dijital, veri ve bankacılık alanında uzmanları işe alarak ekibini de geliştirecek.

2017 yılında kurulan Volt, an itibariyle beta aşamasında hizmet veriyor. Volt bunun yanı sıra, Volt Labs adlı uygulamaları üzerinden kullanıcılardan ve topluluktan destek alıyor. Co-creation olarak adlandırdıkları bu uygulama üzerinden potansiyel kullanıcıların içgörülerini toplayarak, dijital bankacılık girişimine şekil vermeye ve test etmeye devam ediyorlar.

Volt'un amaçları arasında bu yılın sonlarında Australian Stock Exchange'a açılarak halka arz etmek de var. Bununla birlikte, 2020 yılının sonunda kredi ürünlerini de piyasaya çıkarmaya ve özellikle KOBİ'lere yönelik pazara girmeyi de planlıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.