Dünya Sağlık Örgütü'ne göre hareketsiz yaşam tarzı ölümcül durumlarla karşılaşma riskini arttırıyor. Erken ölüm sebeplerinden biri olan hareketsiz yaşamın sigara içmekten daha tehlikeli olduğu biliniyor. Üç girişimci Melih Erdurmuş, Aleyna Arslankaya ve Adem Akkuş tarafından faaliyete geçen Walkino buna çözüm olabilmek için yola çıktı.
İnsanların hayatındaki hareketsizliğe, kendini kanıtlama ihtiyacına ve sosyalleşememe problemini çözüyor. Oyunlaştırılmış aktivite hedefleri vererek bu hedeflere ulaşanları ödüllendiriyor. Etkinlikler oluşturarak birlikte yürüyüş yapmalarını ve birbirleriyle rekabet etmelerini sağlıyor.
Walkino'nun temelleri 2018 yılında atıldı. 2021 yılının başında mobil uygulama platformlarında ilk kez yerini aldı. Kurucu ortaklardan Melih Erdurmuş süreci şöyle özetliyor: "2021 yılında MVP olarak yayına aldığımız uygulamamız ile bugüne kadar kullanıcı testlerimizi gerçekleştirdik. 2021 sonunda ilk büyük güncellememizi yayına aldık ve şimdi de 3'üncü büyük güncellememizi Eylül ayında yayına almak için çalışıyoruz. Oyunlaştırılmış bir kurgu ile değişim açısından ölçülebilir bir model oluşturduk. Bu sebeple tüm teknik süreci kendi içimizde yürüttük ve hazır bir altyapı kullanmadık."
80 bin üyesi bulunuyor
Walkino'nun şu anda 80 bin üyesi var. Her gün 15 milyonun üzerinde adımın atıldığı ve günlük 75 binin üzerinde görüntülenmeye sahip olan bir mobil uygulama olarak ön plana çıkıyor. Oluşturduğu etkiyi raporlanabilir hale getirebilmek için yeni bir güncellemeye hazırlanıyor. Böylece oluşturduğu pozitif etkiyi daha iyi takip edebilecek ve kullanıcılara özelleştirilmiş bir deneyim sunmayı planlıyor.
Türkiye'de ve globalde insanları hareket etmeye teşvik eden ve ödüllendirip bağışlar yapılmasını sağlayan pazar paydaşlarının bulunduğunu belirten Durmuş şu ifadeleri kullanıyor: "Bizim farklılaştığımız kısım insanları sosyalleşebilecekleri bir topluluğa dahil etmek ve oyunlaştırılmış bir kurgu ile aynı amaç doğrultusunda hareket edebilmelerini sağlamak. Sağlığa adım atmanın en eğlenceli yolunu sunduğumuz Walkino'da henüz hiç yatırım almadık ve yakında yatırım turuna çıkmayı planlıyoruz. Walkino'da uygulama içi reklamlarla, premium üyeliklerle ve kurumsal satışlarla aylık yenilenen gelir elde ediyoruz."
Daha önce Sinan Güler'in Spor Girişimlerini Hızlandırma Programında bulunan Walkino şu anda Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle düzenlenen Etki Girişimciliği Programı'na (EGP) seçilen 6 teknoloji tabanlı girişimden biri. Henüz yatırım almadan birçok insanın hayatına etki eden ve düzenli gelir seviyesine ulaşan Walkino yakın zamanda almayı hedeflediği yatırım ile etki düzeyini ve gelirini 10 kat artırmayı planlıyor.
Walkino, başarılı bir yatırım turunun ardından Eylül ayında gelecek güncelleme ile pazarlama, teknoloji ve ekip yatırımınlarını hayata geçirerek ülkemizde milyonlara ulaşmayı ve Avrupa ile MENA bölgesinde ilk adımlarını atmayı hedefliyor. 2030 yılına gelindiğinde ise bulaşıcı olmayan hastalıkların azalması noktasında ve wellness özelinde fiziksel ve ruhsal sağlığı iyileştirme noktasında ölçülebilir bir değişimi tüm dünyada sağlamayı misyon ediniyor.