Mercedes-Benz Türk, ofis çalışanları için esnek çalışma modelini kalıcı hale getirme kararı aldı

Mercedes-Benz Türk, 2022 yılından itibaren tüm yaz aylarında uzaktan çalışma modelini uygulamaya aldı. Yaz ayları dışında kalan dönem boyunca uygun olan tüm bölümlerdeki çalışanlar 3 gün uzaktan 2 gün de ofisten olmak üzere hibrit çalışacak.
Mercedes-Benz Türk, ofis çalışanları için esnek çalışma modelini kalıcı hale getirme kararı aldı

Uzun bir süredir uzaktan ve esnek çalışma modelini uygulayan Mercedes-Benz, ofis çalışanları için esnek çalışma modelini kalıcı hale getirme kararı aldı. Mercedes-Benz Türk, 2022 yılından itibaren tüm yaz aylarında uzaktan çalışma modelini uygulamaya aldı.

Ayrıca, yaz ayları dışında kalan dönem boyunca uygun olan tüm bölümlerdeki çalışanlar 3 gün uzaktan 2 gün de ofisten olmak üzere hibrit çalışacak. Mercedes-Benz Türk, çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği anket çalışmaları sonucunda hibrit çalışma modeline geçmeye karar verdi.  

Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğlu Yaprak; iş hayatı, pandemi ile birlikte hayatımıza giren yeni çalışma düzenine hızlı bir şekilde uyum sağlamak durumunda kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Yeni çalışma düzeni ile uzaktan çalışmanın da mümkün olabileceğini, hatta bazı işler için bu şekilde çalışmanın daha verimli olduğunu hep birlikte deneyimledik. Mercedes-Benz Türk olarak, uzaktan ve esnek çalışma modelini pandemi öncesinde de uyguluyorduk. Daha önce de uyguladığımız bir model olduğu için bu geçişi kolay bir şekilde atlattığımızı ve hızlı bir şekilde adapte olduğumuzu söyleyebilirim. Yaptığımız anketlerde, çalışanlarımızın önemli bir kısmının yeni dönemde hibrit modelde çalışma için istekli olduklarını gördük."

Geçen Nisan ayında Airbnb, uzaktan çalışma sistemini kalıcı hale getirdiğini duyurdu. Airbnb CEO'su Brian Chesky, gönderdiği e-postada 15 bin çalışan için uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiğini taahhüt etti. Chesky, çalışanların evden veya ofisten çalışabileceği belirtilirken çalıştıkları ülkenin herhangi bir yerine yerleşebileceklerini söyledi.

Çalışanların maaşlarında da herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini kaydetti. Dünya çapında seyahat etme ve çalışma özgürlüğü getirildiği ifade etti. Brian Chesky, özellikle toplantılar için düzenli buluşacaklarının altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.