Airbnb, uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdi

Airbnb CEO'su Brian Chesky, çalışanların evden veya ofisten çalışabileceği belirtilirken çalıştıkları ülkenin herhangi bir yerine yerleşebileceklerini söyledi. Çalışanların maaşlarında da herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini kaydetti.
Airbnb, uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdi

Covid-19 pandemisinin yarattığı korku iklimi yavaş yavaş dağılırken birçok firma kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçti. Bu şirketler arasında Airbnb de yer alıyor. Airbnb CEO'su Brian Chesky, gönderdiği e-postada 15 bin çalışan için uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiğini taahhüt etti. 

Chesky, çalışanların evden veya ofisten çalışabileceği belirtilirken çalıştıkları ülkenin herhangi bir yerine yerleşebileceklerini söyledi. Çalışanların maaşlarında da herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini kaydetti. Dünya çapında seyahat etme ve çalışma özgürlüğü getirildiği ifade etti. Brian Chesky, özellikle toplantılar için düzenli buluşacaklarının altını çizdi. 

Geçen Mart ayında birçok girişimin erken aşama yatırımcısı olan Y Combinator, 2022'nin en değerli Y Combinator mezunlarını açıklamıştı. Nathan Blecharczyk, Brian Chesky ve Joe Gebbia tarafından 2008'de kurulan ve merkezi San Francisco'da bulunan Airbnb de bu girişimler arasında yer almıştı. 2021 yılında 131 milyar doları aşan şirket,  insanların online olarak veya mobil uygulamayla dünyanın dört bir yanındaki konaklama yerlerini listelemeleri, keşfetmeleri ve rezervasyon yapmalarını sağlayan bir pazar yeri. İster bir gecelik bir daire, ister bir aylık bir villa olsun, Airbnb, 33 binden fazla şehirde ve 192 ülkede kullanılıyor.

Twitter, Mart ayının başında çalışanlarının15 Mart'tan sonra ofislere döneceğini açıklamıştı. Twitter CEO'su Parag Agrawal tarafından yazılan ve platformdan paylaşılan açıklamaya göre şirket, 15 Mart'tan itibaren ofislerini tamamen yeniden açılacağı söylenmişti. Ama son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle Twitter'ın da Airbnb gibi uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirebileceği tahmin ediliyor. Mart ayında Google da çalışanlarının ofise döneceğini açıklayan şirketler arasında yer almıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.