Yemeksepeti’nden 21 yıl içinde verilen siparişlerin toplam sayısı 1 milyarı geçti

2010’dan itibaren Yemeksepeti, 930 milyona yakın yemek siparişi alırken; Yemeksepeti Market ile Yemeksepeti Mahalle’den toplam 50 milyonun üzerinde sipariş kaydedildi.
Yemeksepeti’nden 21 yıl içinde verilen siparişlerin toplam sayısı 1 milyarı geçti

2001 yılında hayata geçirilen Yemeksepeti, 21 yıllık tarihinin toplam siparişinin yüzde 98’ini, 2010’dan sonra günümüze kadar olan dönemde aldı.

2010’dan itibaren Yemeksepeti, 930 milyona yakın yemek siparişi alırken; Yemeksepeti Market ile Yemeksepeti Mahalle’den toplam 50 milyonun üzerinde sipariş kaydedildi. 2010 yılından itibaren ivmesini artıran Yemeksepeti’nin o tarihe kadarki toplam sipariş sayısı 20 milyon civarındaydı.

30 milyondan fazla kullanıcı, 21 yılda 1 milyar sipariş

60 bin iş ortağı restoranla 30 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan Yemeksepeti'nin elde ettiği 1 milyar sipariş sayısı Türkiye geneline uyarlandığında, her eve 51,5 sipariş ve kişi başına 11,8 sipariş düşüyor.

Yemeksepeti kullanıcılarının severek kullandığı restoran puanlama ve yorumlama özelliği, 1 milyar sipariş toplamı içinde dikkat çekiyor. 21 yıllık süre içinde Yemeksepeti’nde puanlı sipariş sayısı 250 milyonu geçerken, kullanıcıların siparişleri hakkında bıraktıkları yorum sayısı da 50 milyonu buldu.

1 milyar siparişle ilgili bir kutlama mesajı yayımlayan Yemeksepeti CEO’su Mert Baki, 21 yıl önce kaç restoranla iş birliği yapabileceklerini hesaplarken, bugün Türkiye’nin dört bir yanında 30 milyondan fazla kullanıcıya, istedikleri yerden istedikleri siparişleri hızlı ve pratik şekilde ulaştırdıklarını söyledi. Baki, 21 yıllık dönem içindeki başarılarına 1 milyar siparişle yeni bir dönemeç eklemenin gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını; ilk siparişlerini aldıkları zamanki heyecan ve tutkularını koruduğunu söyledi.

Yemeksepeti, son olarak belirli bölgelerde otonom teslimat robotları YEBO'larla hizmet vermeye başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.