TikTok uygulama içi oyunlara yöneliyor

TikTok, uygulamasına yaklaşık 9 oyun ekledi. Uygulamaya eklenen oyunlar, link ekle seçeneği üzerinden videolara da eklenebiliyor. 
TikTok uygulama içi oyunlara yöneliyor

Snapchat'in yeni AR oyunu Ghost Phone'un detaylarını sizlerle paylaşmıştık. TikTok da tıpkı Snapchat ve Facebook gibi uygulama içi oyunlara yönelmeye başladı. Şirket, geçtiğimiz haftalarda uygulamaya yaklaşık 9 oyun ekledi. Uygulamaya eklenen oyunlar, link ekle seçeneği üzerinden videolara da eklenebiliyor. Videolarına oyun eklemek isteyen kişilerin bu adımın ardından "MiniGame" seçeneğine basması yeterli.

Kullanıcılar ayrıca videolara eklenen oyun bağlantılarına basarak, oyunları kolayca oynayabiliyor. Arzu ederseniz oynadığınız oyunu kaydedip video olarak TikTok'da paylaşmanız da mümkün. 

Bir TikTok sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre TikTok, entegrasyonlar ve üçüncü taraf  oyun geliştiricileri aracılığıyla HTML5 oyunlarını uygulamaya eklemeye hazırlanıyor. Şu an için test aşamasında oyunlar, ABD ve Birleşik Krallık kullanıcılarına açıldı. Söz konusu 9 oyunu geliştiren iş ortakları arasında Vodoo, Nitro Games, FRVR, Aim Lab ve Lotem yer alıyor. 

Hatırlarsanız Ocak ayında birbirinden farklı özellikleri test etmesiyle gündeme gelmişti. TikTok'un test ettiği özellikler arasında Bitmoji benzeri Avatarlar, Sizin İçin sayfası için anahtar kelime filtreleri, grup sohbetleri, ses odaklı canlı yayınlar, canlı yayınlarda ekran paylaşımı ve Twitch benzeri abonelik özellikleri yer alıyordu. Mayıs ayında ise şirket, Vietnam'da oyunları test etmeye başladı. Hatta ByteDance'in  geçtiğimiz yıl Şangay merkezli Moonton Technology'yi satın alması, TikTok'un oyun planlarıyla ilişkilendirildi. 

Bu arada TikTok'un Çin'deki versiyonu Douyin'in 2019 yılından bu yana oyunlara ev sahipliği yaptığını belirtelim. 2021'den bu yana devasa bir oyun topluluğuna sahip olan TikTok ise uygulamaya ekleyeceği oyunlar ile yeni bir gelir modeli getirebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.