Ghost Phone: Snapchat'in yeni AR oyunu

Daha önce HiDef ortaklığında Bitmoji dans oyunuyla karşımıza çıkan Snap, şimdi de AR oyunu Ghost Phone ile karşımızda. 
Ghost Phone: Snapchat'in yeni AR oyunu

Snap'in içerik üreticilerin NFT'lerini AR filtrelerine dönüştüreceğini sizlerle paylaşmıştık. Şirket, AR filtrelerindeki deneyimini oyun ile birleştirmek konusunda da öncü bir rol üstleniyor. Daha önce HiDef ortaklığında Bitmoji dans oyunuyla karşımıza çıkan Snap, şimdi de Ghost Phone ile karşımızda. 

Ghost Phone oyunun detayları 

Ghost Phone'u bir AR korku oyunu olarak tanımlamak mümkün. Lens Studio ve web odaklı oyun motoru Playcanvas kullanarak geliştirilen Ghost Phone, yüzey tanıma teknolojisi sayesinde hayaletleri kullanıcıların ortamlarına taşıyor. 

Kullanıcılar, oyunda terkedilmiş bir telefon buluyor ve soruşturma kapsamında önceki telefonun önceki sahibi Lisa'ya ne olduğunu bulmaya çalışıyor.  Kullanıcılar telefondaki uygulamaları karıştırırken, telefon aracılığıyla etraflarındaki hayaletlerle yüzleşmeye başlıyor. 

Mobil oyun tarafında gün geçtikçe ağını güçlendiren Snap, iş ortaklarının 1 milyon dolardan fazla gelir elde etmesini sağladı. Snapchat'in kullanıcı tabanı da Snap oyunlarına önemli seviyede ilgi gösteriyor. Şimdiye kadar 300 milyon Snapchat kullanıcısı oyun oynadı. Sosyal ağlar oyun odaklı metaverse'lere dönüşmeye hazırlanırken, Snapchat bu ekosistemde yerini sağlamlaştırmaya kararlı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.