Spotify'dan arkadaşlarınızın dinlediklerine göre şarkı önerileri içeren liste: Friends Mix

Friends Mix listesini kullanmak için en az üç arkadaşınızla oluşturduğunuz üç farklı Blend listenizin olması gerekiyor.
Spotify'dan arkadaşlarınızın dinlediklerine göre şarkı önerileri içeren liste: Friends Mix

Spotify, geçtiğimiz dönemde, herhangi bir arkadaşınızla ortak liste oluşturmanızı sağlayan "Blend" özelliğini duyurmuştu. Blend ile iki farklı kişinin dinledikleri şarkılar tek bir çalma listesinde buluşuyor ve bu listeler belirli dönemlere göre güncelleniyordu. Spotify, şimdi de "Friends Mix" adlı yeni bir kişiselleştirilmiş çalma listesini yayına aldığını duyurdu.

Friends Mix listesini kullanmak için en az üç arkadaşınızla oluşturduğunuz üç farklı Blend listenizin olması gerekiyor. Spotify, bu listeleri baz alarak bir algoritma oluşturuyor. Eğer üç farklı Blend listeniz varsa Spotify'ın "Made For You" kısmında sizin için hazırlanmış "Friends Mix" listesinde erişebiliyor olmanız gerekiyor.

Ancak bu özellik şu anda sadece iOS cihazlarda ve masaüstü uygulamasında mevcut. Yani Android kullanıcıları veya Spotify'ı web üzerinden kullananlar, tüm şartları sağlasalar dahi böyle bir liste ile karşılaşmayabilir. 

Eğer daha fazla arkadaşınızla Blend listesi oluşturup "Friends Mix" listenizi de görüntülemek istiyorsanız, öncelikle Spotify'daki arama sekmesine "Blend" yazmanız, ardından, Blend yapmak istediğiniz bir arkadaşınızı seçmek için “Davet Et” kısmına dokunmanız gerekiyor. Arkadaşınız daveti kabul ettiğinde, Spotify sizin ve arkadaşınızın müzik tercihlerini ve zevklerini yansıtan önerilen şarkıları içeren ortak bir Blend çalma listesi oluşturuyor. Bu listeden üç tane oluşturduğunuzda da Friends Mix listeniz otomatik olarak hazırlanmış oluyor.

Spotify tarafından paylaşılan bilgilere göre Friends Mix listesi otomatik olarak her gün güncelleniyor. Uygulamanın Android için ne zaman aktif edileceğine dair bir bilgi ise bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.