Netflix, platformuna abone olmak isteyen iOS kullanıcılarını kendi web sitesine yönlendirmeye başladı

Netflix'in iOS ve iPadOS uygulamaları, platformuna abone olmak isteyen kişileri uygulaması aracılığı ile direkt olarak kendi web sitesine yönlendirmeye başladı.
Netflix, platformuna abone olmak isteyen iOS kullanıcılarını kendi web sitesine yönlendirmeye başladı

Apple'ın kullanıcılarına dijital dergiler, gazeteler, kitaplar, ses, müzik ve video gibi içerikler sunan uygulamaların kendi web siteleri üzerinden abone kazanmasına olanak sağlayacağını geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bu özellik ile birlikte uygulama geliştiriciler Apple'a komisyon vermeden App Store aracılığı ile abone kazanmaya başlamaları hedefleniyordu. 

Bu konuda ilk adım Netflix tarafından geldi. Edindiğimiz bilgilere göre Netflix'in iOS ve iPadOS uygulamaları, platformuna abone olmak isteyen kişileri uygulaması aracılığı ile direkt olarak kendi web sitesine yönlendirmeye başladı. Netflix'in bunu yapmasının temel nedeni ise aboneleri için Apple'a komisyon vermemek.

Hatırlatmak gerekirse dijital abonelik sunan uygulamalar, aboneliklerinin iOS veya iPadOS uygulamaları üzerinden sattıklarında Apple'a yüzde 30 oranında komisyon veriyor. Japonya'nın Adil Ticaret Komisyonu 2019 yılında Apple'ın gücünü kötüye kullanıp kullanmadığını anlamak için bir soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Bu soruşturma sonucunda Adil Ticaret Komisyonu ile anlaşmaya varan Apple, bazı uygulamaların müşteri edinimi süreçlerinde daha esnek davranacağını açıklamıştı. Uygulamaların potansiyel abonelerini kendi web sitelerine yönlendirmeleri de bu sayede mümkün oldu.

Netflix'in iOS ve iPadOS uygulamaları içinde yer alan web sitesinde kayıt olma linkine tıkladığınızda uygulamadan çıktığınızda ve yapılacak olan işlemin artık Apple ile olmadığına dair bir uyarı da alıyorsunuz. Bu adımı geçtiğinizde ise Netflix'in web sitesi üzerinden üyeliğinizi oluşturabilirsiniz.

Netflix ile başlayan bu süreç dijital abonelik sunan diğer büyük uygulamalar ile birlikte devam edecektir. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.