Dijital sağlık platformları için altyapı teknolojisi geliştiren Healthie 16 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında kurulan şirket, uzaktan sağlık hizmeti veren dijital sağlık girişimlerine teknoloji altyapısı sunuyor. Yani Healthie altyapı, operasyon ve güvenlik yönetimi konusunda operasyonel araçlar sağlıyor.
Dijital sağlık platformları için altyapı teknolojisi geliştiren Healthie 16 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık platformları için altyapı teknolojisi geliştiren Healthie 16 milyon dolar yatırım aldı. 16 milyon dolarlık yatırım Velvet Sea Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Diğer yatırımcılar arasında Greymatter Capital, Watershed, Builders VC ve 60'tan fazla melek yatırımcı yer aldı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 1,9 milyon dolara çıktı. 

2016 yılında kurulan şirket, uzaktan sağlık hizmeti veren dijital sağlık girişimlerine teknoloji altyapısı sunuyor. Yani Healthie altyapı, operasyon ve güvenlik yönetimi konusunda operasyonel araçlar sağlıyor. Erica Jain ve Cavan Klinsky tarafından kurulan şirket, Faturalandırma, müşteri yönetimi, EHR (elektronik sağlık kaydı) konusunda yardımcı oluyor. 

Bilgi teknolojisi altyapısı veya BT altyapısı, "kurumsal BT hizmetlerinin ve BT ortamlarının işletimi ve yönetimi için gereken birleşik bileşenleri" olarak tanımlanıyor. Özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan sağlık hizmeti veren platformlar ve bu platftormlara teknolojik altyapı desteği veren girişimler yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

Geçen Ocak ayında ise dijital sağlık alanında altyapı hizmeti veren Wheel 150 milyon dolar yatırım aldığı haberi gündeme geldi. Ekim 2021'de ise dijital eczane girişimi Truepill, mevcut yatırımcıları Initialized Capital ve TI Platform Management'tan 142 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 1,6 milyar dolara yükseldi. Şirket yeni yatırımını hizmet alanını genişletmeye ve Ar-Ge çalışmalarına harcayacak. Truepill ayrıca gelecek yılın başında California, Illinois, Michigan, Kuzey Carolina, Ohio ve Pennsylvania'da eczane açmayı hedefliyor.

Truepill CEO'su ve kurucu ortağı Umar Afridi "Truepill'i kurarken amacımız dijital tüketici için sağlık hizmetleri alanında tamamlayıcı bir platform oluşturmaktı. Özel ihtiyaçlara göre bir çözüm üretiyoruz. Esnek B2B modeliyle tüketici sağlığının geleceği için sınırsız olanaklar yaratıyoruz" diyerek şirketin neden önemli olduğunu anlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.