Apple, hatalı kelebek klavye tasarımı için 50 milyon dolar ödeyecek

Suçlamaları kabul etmemek adına anlaşma yolunu tercih eden Apple, davayı 50 milyon dolar ödemeyi kabul ederek sonlandırdı.
Apple, hatalı kelebek klavye tasarımı için 50 milyon dolar ödeyecek

MacBook modellerinin başarısı sayesinde laptop dünyasının en popüler markalarından biri haline gelen Apple'ın kelebek klavye olarak adlandırdığı yeni bir klavye tasarımı ile karşımıza çıktığını geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık.

İlk olarak 2015 yılında karşımıza çıkan bu tasarım, ilk etapta oldukça başarılı olarak görünse de ilerleyen dönemlerde Apple için büyük bir sorun yarattı. Kelebek klavye tasarımının en büyük problemi ise içine giren az miktarda toz ile bile bozulabilmesi.

Bu durum nedeniyle kullanıcılarından şikayetler alan Apple, 2019 yılında piyasaya sürdüğü yeni MacBook modelleri ile klavye tasarımını değiştirdi. Geçtiğimiz dönemlerde ABD'deki çeşitli MacBook kullanıcıları Apple'ın kelebek klavye tasarımının başarısız olduğunu bildiği ve bu durumu sakladığı için şirkete dava açtı.

Davanın içeriğine baktığımızda 2015 ve 2019 yılları arasında piyasaya sürülen MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro modelleri için şikayetler olduğunu görüyoruz.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre ABD'nin Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesinde açılan dava sonuçlandı. Suçlamaları kabul etmemek adına anlaşma yolunu tercih eden Apple, davayı 50 milyon dolar ödemeyi kabul ederek sonlandırdı. Apple tarafından ödenecek 50 milyon dolar, klavye nedeniyle sorun yaşayan kullanıcılara dağıtılacak.

Klavyesini birden fazla kez değiştiren kişiler 300 ila 395 dolar, bir kez değiştirenler 125 dolar ve sadece tuş değiştirenlere ise 50 dolar dağıtılacak. 50 milyon doların 15 milyon dolarlık kısmının ise davayı açan hukuk bürosu Girard Sharp LLP and Chimicles Schwartz Kriner'e gitmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.