Netflix'ten aynı evde yaşamayanlar için yeni şifre paylaşımı özelliği: "Ev ekle"

"Ev ekle" özelliği, kullanıcıların evlerinin dışında bir hesap kullanmaları durumunda ek bir ücret ödemelerini isteyecek.
Netflix'ten aynı evde yaşamayanlar için yeni şifre paylaşımı özelliği:

Bir süredir Netflix'in aynı evde yaşamayan, ancak aynı hesabı paylaşan kişilerden ekstra ücret alacağına dair haberleri sizlere aktarıyoruz. Şirket, bu kapsamda pilot ülkeler olarak Şili, Kosta Rika ve Peru'yu seçmişti. Bu ülkelerde standart ve premium planlardaki üyeler, birlikte yaşamadıkları, kişiselleştirilmiş önerileri, oturum açma adı ve şifresi olan en fazla iki kişi için daha düşük bir fiyata alt hesaplar ekleyebiliyorlardı. Bu fiyatlandırma, Şili için 2.380 CLP, Kosta Rika için 2,99 dolar ve Peru için 7,9 PEN olarak belirlenmişti.

Ancak son paylaşımlara göre şirket, belirli ülkelerde hesaplarını başkalarıyla paylaşan kullanıcılardan ücret almak için yeni bir "ev ekle" özelliğini test etmeye başlayacağını duyurdu. Söz konusu test, kullanıcıların evlerinin dışında bir hesap kullanmaları durumunda ek bir ücret ödemelerini isteyecek. Netflix, özelliği önümüzdeki ay Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Honduras'ta test etmeye başlayacak.

Netflix'e göre "ev ekle" özelliğinde hesap başına bir ev düşüyor. Birinin Netflix hesabınızı ek bir evde kullanmasına izin vermek istiyorsanız, şirket sizden bir ücret ödemenizi isteyecek. Arjantin'de fazladan 219 peso ve diğer test bölgelerinde 2.99 dolar ödeyerek hesabınıza bir ev ekleyebileceksiniz.

Temel Netflix planındaki üyeler fazladan bir ev ekleyebilirken, Standart kullanıcılar iki adede kadar ve Premium kullanıcılar en fazla üç ekstra ev ekleyebilecekler. Bu test alanlarındaki kullanıcılar, hesaplarının nerede kullanıldığını kontrol etme ve hesap ayarları sayfalarından evleri kaldırma seçeneğine sahip olacak.

Netflix'in bu konuda ülkemizde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.